انتخاب رشته نهم چگونه شما را موفق می کند؟ اصول انتخاب رشته نهم برای رشته های مختلف موضوع این مطلب آموزشی برای والدین و کلاس نهمی ها است.
در مطالب آموزشی قبلی در مورد نحوه انتخاب رشته درست و عالی صحبت کردیم و موارد کاربردی ارائه کردیم.
برطبق تحولاتی که در گزینش گرایش تحصیلی دوره ی متوسطه انجام شده است ، دانش آموزان پایه نهم که قصد گزینش گرایش تحصیلی خود را دارند باید مطلع باشند که همهی ارزیابی ها و امتیازات سه سال اول متوسطه در گزینش گرایش و شاخه ی تحصیلی نقش خواهد داشت. به علاوه نسبیت دروس برای همه ی گرایش ها و شاخه های تحصیلی برابر و مشابه خواهد بود. انتخاب رشته نهم نیز نظیر انتخاب شاخه ها و گرایش ها در زمان کنکور به تراز و رتبه ی فرد وابسته است. مورد دیگری که در انتخاب رشته پایه ی نهم لحاظ شده است استفاده و تاثیر سهمیه ی جانبازان و ایثارگران و رزمندگان ، خانواده شهدا و سهمیه مناطق در گزینش گرایش و شاخه ی تحصیلی می باشد.
رتبه بندی و انتخاب گرایش ها و شاخه های تحصیلی برطبق نمره و رتبه ی به دست آمده ی شما از ۱۰۰ مشخص و معین می گردد.
نظر و علاقه ی خود فرد که ۱۰ درصد از ۱۰۰ را در برمی گیرد.
دیدگاه و رای خانواده که ۵ درصد از امتیاز ۱۰۰ را به خود اختصاص می دهد.
دیدگاه و رای آموزگاران همه ی دروس که ۱۰ درصد را در برمی گیرد.
عملکردی که دانش آموز در سنجش های مشاوره ای به دست آورده است ۳۵ درصد از نمره ی ۱۰۰ را به خود اختصاص داده است.
نمرات درسی که دانش آموز کسب کرده است ۳۵ درصد را در برمی گیرد.
رای و دیدگاه مشاوره ی مشاور تحصیلی نیز ۱۰ درصد را شامل می شود.
در صورتی که علاقمند به تحصیل در گرایش و شاخه ی علوم انسانی را دارید باید مطلع باشید که به منظور تحصیل در این شاخه توانایی بالای دانش آموز در دروس ادبیات فارسی و عربی مستلزم تحصیل در این شاخه و گرایش می باشد. علاوه بر این ، میل و تسلط و قدرت در دروس و مطالب حفظ کردنی هم از دیگر فاکتورهای مدنظر در انتخاب این گرایش تحصیلی می باشد. در هر صورت افرادی که در شاخه ی علوم انسانی قصد تحصیل دارند باید به مولفه ها و ویژگی هایی نظیر تعاملات اجتماعی قوی ، بیان و کلام روان و خوب ، توانایی حفظ کردنی بالا دقت زیادی داشته باشند چرا که تحصیل در گرایش ها و شاخه های دانشگاهی این رشته نظیر حقوق ، مشاوره و روان شناسی و مدیریت احتیاج به دستیابی به این نوع توانایی ها و ویژگی ها دارد.
درصورتی که قصد ادامه ی تحصیل در این گرایش و شاخه ی تحصیلی را دارید باید مطلع باشید که به منظور تحصیل در این شاخه توانایی بالای دانش آموز در دروس زیست ، شیمی و ریاضی لازمه ی تحصیل در این شاخه می باشد. چرا گه گرایش ها و شاخه های دانشگاهی این شاخه نیز درارتباط با مباحث زیست ، شیمی و ریاضی می باشد. کسانی که قصد تحصیل در این شاخه و گرایش را دارند باید تا اندازه ای به مطالب حفظ کردنی علاقه داشته باشند و میل و رغبت و توجه زیادی در رابطه با منابع طبیعی از خود بروز دهند چرا که گرایش های این رشته تا اندازه ای به توانایی و تسلط بالا در درس ریاضی احتیاج دارد ولی فراوان تر به حوادث و منابع طبیعی تمرکز دارد ، بدین سبب نداشتن میل و اشتیاق در این حوزه ها در سال های پیش رو سبب ناامیدی و پشیمانی فرد خواهد شد.
چنانچه علاقمند به تحصیل در این گرایش و شاخه می باشید ، قوی بودن در دروس ریاضی و فیزیک لازمه ی موفقیت در این رشته می باشد. چرا که بیشتر افرادی که در این شاخه و گرایش ادامه ی تحصیل می دهند پس از فارغ التحصیلی در رشته ها و شاخه های گوناگونی مهندسی مشغول می شوند. همچنین دانش آموزان می بایست توانایی عینی و بصری قوی داشته باشند که داشتن این خصوصیت در سال های آتی یاری زیادی به آن ها خواهد رساند.
درصورتی که قصد ادامه ی تحصیل در این شاخه و گرایش تحصیلی را در دوره ی دوم متوسطه را دارید باید بدانید که شاخه ی فنی و حرفه ای از ۴ رشته ی مدیریت و خدمات ، صنعت و کشاورزی و هنر تشکیل شده است. با گزینش شاخه و گرایش فنی و حرفه ای قادرید کمابیش به همه ی گرایش های ریاضی فیزیک در دانشگاه دست یابید ولی مساله ی قابل توجهی که هست این است که فرصت و امکان پذیرش در دانشگاه های معتبر و عالی را در مقطع فوق لیسانس را از دست می دهید ، اگرچه جبران این امر تا اندازه ای ممکن است. ولی یکی از امتیازاتی که برای دانش آموختگان این شاخه وجود دارد این است که زودتر و آسان تر به بازار کار ورود می یابند. درصورتی که قصد دارید مهندس و یا مدیر شوید و تا مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهید پیشنهاد می شود در گرایش و شاخه ی ریاضی فیزیک ادامه تحصیل دهید. افرادی که در شاخه ی فنی و حرفه ای مشغول تحصیل هستند کارها و فعالیت های ابداعی و مبتکرانه و عملی را قادرند با علاقه و به درستی اجرا نمایند. مسلماً داشتن عنوان مدیر و یا مهندس با طی کردن مدارج و مقاطع عالی جهت اجرای صحیح کارها و فعالیت ها ضروری نمی باشد.
این شاخه ی تحصیلی تشابه بسیاری با گرایش و شاخه ی فنی و حرفه ای دارد ولی در رشته ی کار و د انش شاخه ها و گرایش های جزئی را نیز می توان گزینش نمود. یکی از وجه ممیزهای این گرایش تحصیلی این است که دانش آموزان به منظور دست یافتن به دیپلم کار و دانش قادرند به آموزشگاه های فنی و حرفه ای رجوع نمایند و دیپلم خود را اخذ نمایند. تمایزی که میان گرایش و شاخه ی فنی و حرفه ای و کار و دانش هست این موضوع می باشد که دانش آموختگان رشته ی فنی و حرفه ای زودتر و آسان تر به بازار کار ورود می نمایند و دروس مشکل تری را در مقایسه با رشته ی کار و دانش باید پاس نمایند ولی تعداد دروس کارگاهی شاخه ی کار و دانش زیادتر می باشد.
در صورتی که به مطالب و دروس فقه و تفسیر قرآن و عربی راغب و مشتاق هستید قادرید در گزینش رشته ی خود این شاخه و گرایش تحصیلی را گزینش نمایید. این گرایش تحصیلی مشابه رشته ی علوم انسانی احتیاج به قوی بودن و علاقمندی به دروس حفظی دارد. دانش آموختگان این گرایش تحصیلی در دانشگاه های علوم و حدیث و حوزه ی علمیه به تحصیل مشغول می شوند.
شرایط تحصیل در رشته ی علوم و معارف اسلامی
موضوعات مرتبط :