سن تشخیص بیش فعالی یا ADHD موضوع این مقاله است. آشنایی با معیارهایی برای سن تشخیص بیش فعالی را در این مقاله توضیح می دهیم.
این که شما پدران و مادران تصور نمایید که در صورتی که کودکان از تحرک و شلوغی فراوانی برخوردار میباشد از این رو مبتلا به اختلال بیش فعالی میباشد یک تصور تماماً غلط و نادرست میباشد. معمولاً ایجاد و ظهور عارضه ADHD و کم تمرکزی و بیدقتی در بچهها یکی از دلواپسیهای اصلی تعداد زیادی از پدران و مادران است.
تعدادی از پدران و مادران نیز تحرکات و تهییج بیش از اندازه بچهها را موضوع مهمی به حساب نمیآورند و شاید آن را علامت هوش زیاد و خرده بینی و دقت این کودکان در نظر بگیرند. بدین سبب فهم و بازشناسی این اختلال در بچهها مسالهای فراوان حائز اهمیت میباشد که میبایست مطابق ملاکها و شیوههای دقیق و کامل بررسی و کشف گردد.
تعداد شیوههای شناسایی و فهم اختلال بیش فعالی در بچهها زیاد است که صحیحترین شیوهی شناسایی و کشف این اختلال به وسیله کارشناس و مشاور حوزهی کودکان میباشد که با بررسی و تضمین زیادی بعد از گفت و گو با بچهها و اجرای آزمونهای مربوطه به این عارضه در بچهها پی برده و آن را شناسایی میکنند.
سن شناسایی و کشف اختلال بیش فعالی در بچهها متمایز و ناهمگون میباشد. شناسایی و پی بردن به این اختلال در کودکان نوپا ، مشخصههای کودکان مبتلا به این عارضه ، نشانههای بیش فعالی در بچههای یکساله و معمولاً نشانههای بیش فعالی در بچههای سنین پایینتر از سن دو سال از فراوانترین تاثیر و نتیجه بهرهمند است تا در ظهور و وجود هر گونه از کمترین علائم پیش از هر رخدادی و به منظور از رشد و گسترش این عارضه در بچهها برای معالجه و مداوای این اختلال به کارشناس و مشاور کودک مراجعه و اقدامات لازم را انجام دهند.
بچهای مبتلا به اختلال بیش فعالی غالباً در نزدیکی سن ۳ سالگی و توامان با رشد و نموی کارکردهای جنبشی ، علائم اختلال بیش فعالی را نمایان میسازند ولی غالباً شناسایی این عارضه تا آغاز دورهی مهد کودک به تاخیر میافتد. مسلماً تعداد زیادی از بچهها با آغاز راه رفتن و در جهت آشنایی زیادتر با جهان خارجی و پیرامونی مبادرت به بررسی و جست و جوی فضای پیرامونی و تحرک و فعالیت زیاد میکنند بدین سبب ابداً نبایست در شناسایی این اختلال در بچهها شتاب زده عمل نمود. غالباً فقط زمانی یک بچه گرفتار به این عارضه شناخته میشود که نشانهها و خصوصیات او موجب نا به سامانی و مشکلات در رابطه و پیوند با گروه همسالان و همبازیان ، خانواده و مربیان مهدکودک و مدرسه گردد.
در نهایت توجه داشته باشید که امکان دارد فرزند شما تنها خصوصیات شیطنت و پر انرژی بودن را دارا باشد. این بچهها برخلاف آن که جنب و جوش و انرژی زیادی دارند ولی حاصل و نتیجه خویش را در امور مدرسه و رابطههای گروهی همچنان ثابت برقرار میکند در صورتی که بچههای مبتلا به اختلال بیش فعالی دارای تحرک فراوان اما برخوردار از مشکلات عملی و کنشی و آموزشی و تعلیمی میباشند.
مطالب مرتبط
راهکارهایی در جهت نحوه گفت و گو با فرزندان دربارهی مباحث جنسی
تربیت کودک پنج ساله و برخورد صحیح با کودک ۵ ساله
تقویت و توسعهی هوش مالی کودکان
نکات اساسی برای تربیت کودک مودب
1 دیدگاه
سن تشخیص بیش فعالی یا همان ADHD را خوب است که والدین بدانند. چون بسیاری نمی دانند سن تشخیص بیش فعالی کی است ، بچه های ۱ ساله را فکر می کنند که ADHD دارد. اما در صورتی سن تشخیص بیش فعالی بالاتر از یک سالگی است