در صفحه مربوط به تقویت هوش غالب کودکان ، موارد کاربردی ارائه گردید. در اینجا چند نکته و تکنیک ساده دیگر را مطرح می کنیم.
به بچه ها فرصت و زمان دهید تا انگاره های اندیشه های مبتکرانه خویش را به کار بگیرند. به کودکان فرصت و زمان متمایز اندیشیدن را بدهید. به طور نمونه ، در عوض تعلیم شیوهی نقاشی اشیا از او درخواست کنید با نظاره و نظر به اطراف خویش ، اشیای مختلف را ترسیم کند.
با کودکان تا میتوانید بازی کنید. به خصوص بازیهای گروهی و ارتباطی و دو سویه ، این فعالیتها حس ارزش و اعتماد به نفس و علاقه را در کودک افزایش میدهند. این علاقه و محبت رویارو موجب ترغیب فکر و اندیشه کودک به افزایش تواناییهای شناختی و بهبود فعالیتهای ذهنی و مغزی او میگرد. به علاوه فعالیتها و احساسات خوشایند و خوب احساسی ، ارتباط سلولهای مغزی را زیادتر و بهبود میبخشد. (تقویت هوش کودک)
توانایی و قدرت جنبشی همانند همسویی و نتاسب اعضای بدن و ایجاد ثبات به ارتقای هوش بچهها یاری میرساند. این نوع تواناییها با جرای بازی و ورزشهای جنبشی کسب کردنی است.
انگاره اندیشههای سنجشگرانه را در کودکان رشد دهید. اندیشههای سنجشگرانه درست دربارهی وقایع و پیدا نمودن توصیف علت و انگیزه آنها می باشد. به بیانی میبایست به بچهها یاد دهید که نبایست درخواستها و بیانات را قاطعانه و بی گفت و گو قبول نمایند.
تجرای سرگرمیها و بازیهای ذهنی قادر است سبب بالا رفتن رشد هوش بچهها گردد. بازی و سرگرمی با سایر ابزار کمک تعلیمی متناسب با وضعیت و سن و سال بچه ها قادر است تواناییهای استدلالی و فعال شدن ذهن آنان را فزونی بخشد.
پدر و مادرانی که فرزندان خویش را به ابراز دیدگاهها و افکار تازه ترغیب مینمایند و خرده بینی و دقت آنان را مورد نظر و محترم میدانند این موضوع مهم را برای بچهها روشن میسازند که کاوش و نکجکاوی و پژوهش و مطالعه ارزش و تاثیر بسیاری دارد. از بچهها دربارهی سلایق ، بازیها و تفریحات مورد علاقشان سوال کنید و با دقت به آنان توجه نمایید. مسائل تازه نرتبط با بازیها را به کودکان آموزش دهید و به منظور ترغیب توجه و کاوش آنان کودکان را به تفریحات و گشتهای علمی ببرید.
بچهها در بازی با سایر هم سالان میآموزند چطور از خودشان حمایت نمایند ، چطور مقابله نمایند و چطور تواناییهای اجتماعی خویش را افزایش دهند.
رابطه و صحبت با بچهها مسالهی فراوان با اهمیتی است. ایجاد رابطه به کودک یاری میرساند تواناییهای گفتاری و زبانی خود را بالا ببرند. با گوش سپردن به کودکان و ایجاد فرصت و وقت مساعد و فراخور به آنان اجازه داده تا حرف بزنند و دیدگاههای خویش را بازگو نمایند. در حقیقت زمانی که کودک را به صحبت و گفت و گو ترغیب مینمایید به او توانایی شنیداری را هم میآموزید. مخاطب و گوش دهنده مورد تایید فردی است که در زمان شنیدن ، در پی جواب نبوده و از داوری و نااندیشیده سخن گفتن اجتناب نماید.
در صورتی که مطالعه و خواندن را برای بچهها بسیار سریع آغاز نمایید در آینده اشتیاق و تمایل به مطالعه را در آنان افزایش میدهید. توانایی مطلوب گفتاری و زبانی به کودک یاری میرساند معلومات و منظور خویش را بهتر ارائه نماید. به منظور گرایش و تمایل کودک به مطالعه میبایست اشتیاق و توجه خویش را به مطالعه کردن بروز و نمایان سازید و کودکان هم به سرعت از شما دنباله روی و تقلید خواهند کرد.
در صورتی که فرزندان نظاره گر اعمال عاقلانه و هوشیارانه توسط والدین باشند. آن اعمال و امور را دنباله روی و تقلید خواهند کرد. غالباً کودکان فعالیتها و اعمال را مطابق آن چیزی که میبینند و به شیوهای که آموزش دیدهاند اجرا میکنند بنابراین تلاش نمایید سرمشق خوبی برای کودکان باشید و توانایی و خلاقیت و هوش کودک را با روشها و متدهای اجرای فعالیتهایتان ترغیب به بهبود و ارتقا دهید.
پژوهشها ثابت کردهاند شنیدن آهنگ و موزیک قادر است ذهن ، دقت ، اشتیاق و فراگیری را ارتقا و بالا ببرد. آموزش و فراگیری یکی از ابزارهای موسیقی در اندیشیدن آنی با ارزیابی ۳ بعدی مغز اثرات فراوانی در هوش خواهد داشت که یکی از پایههای عمده فراگیری تجزیه و تحلیل میباشد.
ترغیب و پاداش دان به اشتیاق و کوششهای فرزندان موجب میگردد باهوشتر و در بزرگسالی فرد پیروز و کامیابی گردند. این امر موجب میگردد کودکان خود به سمت اجرای امور و فعالیتها متمایل و جذب شوند و خرسندی و نشاط باطنی را در بچهها به وجود میآورد.
موضوعات مرتبط :