اولین مرکز تحقیق و توسعه هوش مالی کودکان در ایران

تقویت هوش کودک مهمترین هدف تشکیل مرکز تحقیقات هوش کودک نیک در سال ۱۳۹۰ بشمار می آمد. تقویت هوش کودکان ۳ تا ۱۳ سال به کمک مدل تقویت هوش کودک نیک در مرکز ما صورت می پذیرد.

تحقیقات نشان می دهد ، بهترین زمان برای آنکه ۴ بُعد از ۹ بُعد هوش انسان که در آینده مالی تأثیرگذار است را بتوان پرورش داد، ۳ تا ۱۳ سال است. لذا مرکز تحقیقات هوش نیک با این هدف ، اقدام به انجام تست هوش بصورت حضوری و آنلاین می نماید.

بمنظور تقویت هوش کودک در ابتدا کارشناسان ما هوش کودک را به کمک تست های معتبر جهانی آزمون می کنند و سپس به کمک روش هایی که موجب پرورش ابعاد مختلف هوش می شود، موجبات رشد و توسعه ابعاد مالی هوش را میسر می نمایند. همان طور که منابع مختلف علمی به این مهم دست یافته اند که هوش انسان از ابعاد نُه گانه برخوردار است و می توان با شناسایی روش هایی موجبات رشد و تقویت آن را فراهم نمود، ما هم به کمک تمرینات متعدد در طی زندگی روزمره ، الزاماتی جهت رشد و تقویت هوش مالی کودک را فراهم می نماییم.

خدمات ما در این دپارتمان ، به عنوان مرکز تقویت هوش کودک ، انجام تست هوش کودک در ابعاد نُه گانه و سپس ارائه تمریناتی بمنظور تقویت هوش کودک غالب و همچنین تقویت هوش مالی کودک می باشد. میزان رشد ابعاد چهارگانه مغز موجب رشد استعداد مالی در کودکان می شود. کارشناسان و دکترین معتقدند که افرادی که در طول دوره کودکی خود به صورت ریتمیک تمرین هایی برای تقویت هوش مالی انجام می دهند، در آینده افراد موفق تری از لحاظ مالی خواهند بود.

لازم به ذکر است که انجام تمرین هایی که موجب تقویت هوش مالی کودک می گردد، موجب ارتقا و تقویت سایر استعدادهای کودکان نیز خواهد شد. به عنوان مثال بخشی از تمرین هایی که موجب تقویت استعداد مالی کودکان می شود ، انجام تمرین هایی است که برای رشد هوش منطقی-ریاضی می باشد. در نتیجه کودکانی که این بخش از هوش آنها تقویت گردد، توانایی بهتری در حل مسائل ساده و پیچیده در آینده خواهند داشت.

روند تقویت هوش کودک در مرکز تحقیقات هوش کودک نیک

تست های هوش به صورت کلی به کودکی و بزرگسالی تفکیک می گردند. تست هوش از دوران نوزادی می تواند شروع شود. تست هوش کودک ۱ ساله ، آزمون هوش کودک ۲ ساله و تست هوش کودک ۳ ساله به بیان سلامت کودک و نوزاد می پردازد. پس از آن تست کودک ۴ سال، تست کودک ۵ سال و ۶ ساله علاوه بر سلامت فکر و ذهن به شناسایی و کشف استعدادهای فردی نیز معطوف می گردند.
جهت رشد و تقویت هوش مالی کودک در مرکز نیک مراحلی به شرح زیر صورت می پذیرد.
۱- گرفتن وقت قبلی به منظور انجام تست هوش جامع
۲- انجام تست هوش فراگیر در موعد مقرر
۳- کارشناسی نتایج تست هوش و تماس با والدین
۴- ارائه تمرین های تقویت هوش در دو بخش کودک و والدین
۵- ارائه مشاوره تلفنی جهت انجام صحیح تمرینات توسط کودک و والدین
۶- انجام آزمون هوش پس از چهار ماه به منظور ارزیابی میزان رشد هوش کودک
انجام مراحل فوق برای سه دوره تکرار می گردد.
والدین می توانند به منظور تقویت هوش مالی کودک خود ، با انجام وقت قبلی به مرکز تحقیقات هوش مالی کودک نیک مراجعه نمایند.


۷۷۸۹۱۵۸۷ ۰۲۱

خدمات مرکز

همه ما در زندگی ترس هایی داریم. این ترس ها تبدیل به استرس در وجود ما می شود و در نهایت به نابودی زندگی جسمی و روانی ما ختم می شود. وقتی این دو اتفاق افتاد زنده مانی می کنید و نه زندگان.

پدر و مادر خسته، پدر و مادر پیر، پدری و مادری که از بین می روند و می میرند و مواردی از این دست در کودکان ، علت ایجاد ترس است. و در مرحله بعد کودک نتیجه می گیرد تمام این مشکلات تقصیر من است و من گناهکارم و این احساس گناه به اضطراب تبدیل می شود و نتیجه کاملا مشهود است. نسل امروز کشور  نیز حاصل چنین شرایطی بوده است.

حال یک سوال مطرح می شود؟  چرا ما هوش مالی را برای کودکانمان نه تنها الزامی نمی دانیم بلکه در برخی موارد مضر هم می دانیم؟ برای توضیح این سوال از خود شما شروع می کنم.

بیشترین اضطراب شما در زندگی کنونی چیست؟ جوابش را خوب می دانید؛ ثروت، سرمایه، خونه، ماشین، فراهم کردن زندگی خوب برای کودک و همسر !!!

اگر در زندگی پول نداشته باشید حتما استرس خواهید داشت، استرس شما خیلی راحت به فرزندتان منتقل می شود مثل یه بیماری واگیر دار. پس کودک شما دچار استرس شده و باز ختم به نابودی سلامت جسمی و روانی خانواده می گردد.

مجددا بررسی می کنیم که چرا هوش مالی برای کودکانمان لازم و حتی ضروری است؟

دو حالت وجود دارد یا در حال حاضر والد پولدار هستید یا والد بی پول. اگر والد پولداری هستید، خوش شانس بوده اید زیرا شما یک الگوی مناسب برای کودک خود هستید. اگر والد بی پولی هستید، کاری که می توانید انجام دهید این است که از لحاظ تئوری پولدار باشید. یعنی طرز فکر خود را تغییر دهید.

پدر و مادر در همه جنبه های زندگی، الگوی فرزندان هستند. اگر هوش مالی بالایی داشته باشید، بچه ها رفتار ها و تصمیم های مالی شما را کپی برداری می کنند. والدین مسئولند فرزندشان را از کودکی به شیوه درست با پول آشنا کنند. کودکان از سه سالگی تصور می کند که پول یا در عابر بانک است یا جیب پدر یا کیف مادر. بنابراین کودک شما اجازه اینکه می تواند دستور خرید بدهد را  به خودش می دهد.

پس شما در این کلاس می آموزید که نترسید از اینکه :

  • کودک با زبان پول با شما حرف بزند
  • تنها پول را بشناسد
  • مادی گرا شود
  • به واسطه پول از ما حرف شنوی نداشته باشد و حتی کارهای روزمره خود را نیز با پول انجام دهد.

اما این اتفاقات نخواهد افتاد، بلکه این فرآیند محقق خواهد شد.

۱-۳-۲ آموزش هوش مالی کودکان می تواند مورد استفاده والدین نیز قرار بگیرد

تئوری های هوش مالی ثابت است و به همین علت می تواند مورد استفاده ی والدین نیز قرار بگیرد.

مثال: پس انداز چه برای کودک و چه برای افراد بزرگسال از یک تعریف و معنی برخوردار است. تنها نحوه یادگیری و به کارگیری متفاوت خواهد بود. در کودکان پس انداز در قلک های شفاف و شیشه ای اما در ۳۰ سالگی در بانک انجام می شود. جالب اینجاست که هم شما موجودی خود را چک می کنید  و لذت می برید و هم کودکان از دیدن پول داخل قلک لذت می برند.

۱-۳-۳ پول و ثروت بخش اعظمی از لایف استایل است.

لایف استایل یا سبک زندگی کودکان ما بین ۳ تا ۱۳ سالگی شکل گرفته است. ۱۳ تا ۲۰ سالگی ساخته شده و از ۲۰ سالگی به بعد قابل بهره برداری است.

مثال: شما در لایف استایل خود یک ورزش را هدف گذاری می کنید. مثلا ورزش اسکی و حال شما نیاز به ثروتی دارید که یک روز از زندگی خود را تعطیل کنید و تجهیزات لازم را تهیه کنید و یک زمین اسکی اجاره کنید یا بلیط تهیه کنید. حال اگر بودجه ای وجود نداشته باشه، شما در ورزش زمستانی مورد علاقه خود نمی توانید از لایف استایل خود پیروی کنید و به جای آن مجبورید به قدم زدن بپردازید، آن هم در جایی غیر از باشگاه انقلاب!

مثال دیگر: سلامتی بخشی از لایف استایل یا سبک زندگی شماست، حال اگر شما فردی ثروتمند باشید می توانید یک روز را تعطیل و برای چکاپ به پزشک و بیمارستان مراجعه کنید. اما در صورتی که از لحاظ مالی در وضعیت مناسبی قرار نداشته باشید. تنها زمانی به فکر مراجعه به پزشک می افتید که درد شما را کلافه کرده باشد و تفاوت این دو رویکرد کاملا مشخص است.

نکته جالب توجه اینجاست که ورزش و سلامتی، هم پوشانی بسیار بالایی با یکدیگر دارند و در صورتی که شما بودجه کافی برای ورزش و چکاپ نداشته باشید فردی افسرده با بیماری های جسمی خواهید بود

۱-۳-۶ نادیده گرفتن اهمیت هوش مالی از پیش از دبستان تا دکتری.

خود شما تا به حال چقدر در مدرسه یا دانشگاه راجع به هوش مالی آموزش دیدید؟ کجا مسیر ثروت سازی رو به ما آموزش دادند؟ اطراف خودتان چند نفر مهندس بیکار، دکتر بیکار، هنرمند بیکار و بی پول می شناسید؟

مثال: همین لحظه که شما این جا نشسته اید،  هنوز اطمینان ندارید کودکان شما باید در این سن در معرض پول و عوامل آن قرار بگیرند یا خیر. دقیقا همین عدم دانش و ترس از پولکی و خسیس شدن و یا دلال شدن آنها باعث شده کل جامعه با وحشت مجاورت کودکان با پول قرار بگیرد. و از طرفی انتظار داریم کودکانمان در ۲۰ سالگی به درآمد، ثروت و شغل مناسب برسند. اما با تفکر امروز ما کوکانمان در ۳۰ سالگی تازه به فکر انتخاب مسیر خود می گردند، یعنی هنوز شغل مشخص هم ندارند.

شما در عصر صنعتی می توانستید با تحصیلات بالا شغلتان را آغاز کنید و معمولا در بیشتر موارد به آموزش اضافی برای موفقیت مالی نیاز نبود. به این علت که همه چیز اینقدر به سرعت در حال تغییر و تحول نبود. برای اولین بار در طول تاریخ افراد تحصیل کرده با همان مشکلات اقتصادی افراد تحصیل نکرده روبه رو می شوند. و نسبت به آموزش در حوزه مالی احساس نیاز می کنند.

روزی تعدادی خبر نگار از انیشتین سوال کردند سرعت صوت چقدر است؟ انیشتین جواب داد که نمیدانم. من اطلاعاتی که در کتاب ها می شود پیدا کرد را به ذهنم نمی سپارم.

پس تحصیلات و هرچیزی از این دست به معنی هوش و نبوغ خاصی نیست. خیلی از والدین تا قبل از اینکه فرزندشان به مدرسه برود از هوش فرزندشان در بعضی از زمینه ها حیرت زده می شوند اما زمانی که بچه ها به مدرسه می روند آن هوش فراموش می شود و هر آن چیزی رو که مدرسه به آنها آموزش می دهد به سختی وارد مغزشان می کنند.

سوال: آیا آموزشی که در حال حاضر فرزند شما از مهدکودک، مدرسه یا دانشگاه دریافت می کند، برای مواجهه با چالش های مالی این عصر کافی و مناسب است؟

به عنوان مثال: مطالعات انجام شده در امریکا نشان می دهد که از هر ۱۰۰ نفر در سن ۶۵ سالگی :

  • ۱ نفر ثروتمند است
  • ۱۵ نفر زندگی نسبتا راحتی دارند
  • ۲۶ نفر هنوز کار می کنند
  • ۵۸ نفر نیاز به حمایت خانواده و دولت دارند

ما چنین آماری در ایران نداریم اما به احتمال زیاد بسیار بدتر از این آمارهاست.

۱-۳-۷ هوش مالی یک سرمایه گذاری مادام العمر

هوش مالی در واقع یک سرمایه گذاری همیشگی برای فرزندتان است. این سرمایه گذاری باعث می شود که حتی انهدام و سقوط مالی (به اصطلاح ورشکستگی) خط پایان وضعیت مالی یک فرد نباشد. از طرفی چون که این یک سرمایه گذاری غیر مالی است امکان از دست دادن آن وجود ندارد.

سوال: سوال این است که ماهی یا ماهی گیری یا هردو؟

آموزش مالی یکی از سودآورترین سرمایه گذاری های زندگی هر فردی است. به این علت که این سرمایه گذاری هزینه کمی دارد، ریسک ندارد و سود سرشاری رو با خودش به همراه می آورد. کودک شما هرچه زودتر آموزش ببیند آینده ایمن تری خواهد داشت.

هنگامی که حرف از سرمایه گذاری می زنیم هرگز امروز خود را در نظر نمی گیریم. بلکه یک فرآیند حداقل ۳ سال پیش رو خواهد بود. آیا درسی که امروز می خوانم همین امروز به دردم می خورد و به بهره برداری می رسد؟

پس ما سرمایه گذاری می کنیم ، و امیدواریم در سن ۲۰ تا ۲۵ سالگی از آن بهره برداری کنیم.

در زیر مثال هایی از کودکان پولدار جهان آورده شده است..

عالی ترین فعالیت های بهبود دهنده قدرت مغز ، دقت و تمرکز تمام و نزدیک شما را در نظر می گیرد. تمرینات مغزی می بایست چیزی هایی باشد که احتیاج به فعالیت ذهنی دارند. توانایی و کارهایی که قادر به انجام آن هستید ، در پی فعالیت هایی باشید که به شما این فرصت و توانایی را می دهد که از سطح ساده آغاز کنید و به تدریج توانایی های خود را افزایش و تقویت نمایید.

۴.۴/۵ - (۴۲ امتیاز)