موضوع مطلبی که قرار است به صورت کاربردی برای تربیت کودکان به شما آموزش دهیم، برخورد با کودک بهانه گیر است.
ایرادگیری و نق زدن در بچهها با آن که یک رفتار و کار همسان و رایج میان همهی بچههاست ، ولی در اساس و پایه ایجاد و حدود آن علتها و عوامل گوناگونی قادرند دخالت داشته باشند. دسته و تعدادی از عوامل شخصی و پرورشی و تادیبی موجب ایجاد و نمود این عمل و واکنش در کودکان میشود. نکته بااهمیت و عمده آن است طریقهی برخورد و واکنش پدر و مادر با کودک در زمان بهانه گیری ، قادر است مقدمهی ایرادگیری و نق زدنهای آتی در بچهها باشد.
در برابر کودک بهانه گیر خونسرد و آرم باشید: نخستین گام رعایت خونسردی و مسالمت پدر و مادر میباشد. زمانی که بچهها بهانه گیری را آغاز مینمایند پدر و مادر ناراحت و خشمگین خواهند شد ولی میبایست آگاه باشید که در این وضعیت رعایت خونسردی و آرام بودن و مهار عصانیت به گونهای تلویحی به بچهها میآموزد که به منظور حرف زدن میبایست از نق زدن و گریه و زاری و عصبانیت دست بردارند.
در برابر کودک بهانه گیر توقف نمودن صحبتهای کودک: زمانی که بچهها بهانه گیری را آغاز مینمایند در بین صحیتهایشان بپرید و به آنان گوشزد نمایید که بهانه گیری نکنند و در صورتی که تقاضا و درخواستی دارند میبایست شیوه بازگو نمودن و طریقه حرف زدن خود را عوض نمایند. در صورتی که بچهها شکل ابراز حرفهای خویش را تصحیح نمودند آنان را ترغیب و به آنان بگویید اکنون که از بهانه گیری دست برداشتهاند به صحبتهای آنان تمام و کمال توجه و گوش میکنید.
به کودکان بهانه گیر هرگز باج ندهید: زمانی که بچهها در مکان پرازدحام و پرسروصدا بهانه گیری و نق زدن را آغاز مینمایند ، والدین قادرند درخواست بچهها را پذیرفته و برآورده سازند و مانع اشک و زاری کودک شوند ولی میبایست مطلع باشید از این به بعد فقط در وضعیتی بچهها گریه و زاری و بهانه نمیگیرند که به تقاضاهای منطقی و تقاضاهای بیاساس و غیرمنطقی آنان پاسخ دهید و آنها را بپذیرید. در این گونه وضعیتی توصیه می شود بچهها را به مکان خالی و بیسروصدایی ببرید و از او درخواست نمایید با ملایمت و آرامی درباره تقاضایش صحبت کند. در صورتی که او به بهانه گیری و گریه و زاری خویش خاتمه نداد کودک را از مکان و فضای موجود بیرون ببرید.
از مواضع و شرایطی که برای بچه های بهانه گیر ناپسند و ناسازگار میباشد آنها را دور نگه دارید: احتیاط نمایید و زیاد در وضعیت و شرایطی که سبب دلخوری و عصبانیت و ایرادگیری بچهها میشود سکون نگیرید. برای نمونه ، در صورتی که کودک در زمان گشنگی و تشنگی بهانه گیری را آغاز مینماید همیشه خوراکیهای مختصری را به همراه خودتان داشته باشید. در صورتی که احساس میکنید اکنون بهانه گیری بچهها شروع میشود بیدرنگ ذهن و تمرکز آنان را به چیزهای دیگری معطوف سازید. دقت نمایید چه اندازه لغت نه را به کارمیگیرید. در صورتی که بسیار این کلمه را به کار میگیرید در حقیقت وضعیت را برای بچهها مشکل و پرتنش میسازید.
وقت دادن به بچه بهانه گیر : با توجه به وضعیت کودک ، گهگاهی از شگرد وقت دادن بهره بگیرید. با این شگرد احتمالاً کودکان قادر باشند تا اندازهای بهانه گرفتن و گریه و زاری خود را مدیریت نمایند. فرزند خود را در فضا و محیط آرام و کسل کننده به منظور زمان کمی نگه دارید. این کار به بچهها مدد میرساند تا خودشان به قرار و سکون برسند.
احساسات گوناگون را به کودکان بهانه گیر بیاموزید: با فرزند خود در مورد احساسات و برانگیختگیهای گوناگون گفت و گو نمایید. به طور نمونه برای آنان داستان و شعر بخوانید.هر اندازه آگاهی و آشنایی بچهها با احساست مثبت و منفیشان زیادتر گردد عمل و وظیفه شما را در فازهای آتی راحتتر و سادهتر میسازد.
موضوعات مرتبط :
2 Comments
من باید یه فکری به حال خودم کنم چون وقتی بچه نق نق میکنه نمیتونم کنترلش کنم عصبانی میشم بعدشم پشیمون. اونموقع نمیدونم باهاش چیکار کنم بغلش کنم معذرت خواهی کنم یا نه بزارم تو حال خودش باشه حساب ببره.
این اخلاق در کودکان در سنین مختلف عکس العمل های متفاوتی نیاز دارد.