کودکان با کمک وسیلههای بازی به گونهای ضمنی تعلیم میبینند و جهان جدیدی را برای خود درست میکنند.
جهانی که در آن وسیلههای بازی خود را به سادگی در تصرف کاراکترهای حاصل از تصور و خیال کودک قرار میدهند ، وسیلههای بازی باید احتیاجات جسمی ، ادراکی و ذهنی ، احساسی ، معاشرتی کودک را رفع سازد. رشد و نموی کودک در روند ۵ سال نخست حیاتش ، بیشتر از ردههای سنی دیگر ، به ابزار و وسیلههای بازی خود دلبستگی دارد. یکی از عواملی که بر هوش کودک می تواند موثر باشد بازی کردن است. هوش نیک مرکز تخصصی تست هوش کودک در این مقاله سعی دارد در خصوص پرورش هوش با بازی کردن به شما توضیحاتی را ارائه دهد.
هنگامی که کودک با فضا و پیرامون خود آشنا میشود ، از طریق وسایل بازی که قوای پنجگانه او را برانگیخته میکند به جست و جو و تفحص اقدام میکند.
کودکان به وسیلهی بازی تواناییهای بدنی خود را تقویت میکنند. ابزارهایی مانند توپ بازی و دوچرخه سواری به رشد این امر مدد میرسانند.
در این نوع بازی کودکان شناخت پیدا میکنند که چطور ابزار و وسایل را با یکدیگر مرتب و هماهنگ سازند و به هم مرتبط کنند. جورچین و پازل برای این نوع بازیها گزینه خوبی است.
این گونه بازیها پروسهی نظاره کردن و آنگاه ارزیابی مقایسهای از اطرافیان است و به کودک مدد میرساند تا برخورد و اعمال جمعی و معاشرتی را یاد بگیرد. ابزارهایی مانند آشپزی ، صحبت کردن و البسه و چیزهای بومی موجب این رشد این مهارتها خواهند شد.
رابطهها و واکنشها سبب رشد و توسعهی آگاهیها و تواناییهای جمعی و معاشرتی کودکان میشود. این بازی از طریق وسیلههای بازی که به وسیلهی چند نفر انجام میگیرد پرورش مییابد. بازیهای دسته جمعی کودکان سبب تقویت این نوع مهارتها خواهند شد
این بازی تصور و خیال کودک را فعال کرده و کودک را حکمران جهان خیالی خود میسازد. در این نوع بازی کودکان از ابزارهای بازی گوناگونی بهره میگیرند.
این نوع بازی تواناییهای فکری و بدنی کودک را زیاد میسازد. ابزارهایی مانند تجهیزات درست کردنی و کامل کردنی که متضمن دقت و به کارگیری حواس و ذهن است در این شکل از بازیها استفاده میشوند.
بیبهرگی از بازی ، تاثیرات و آسیبهای زیان باری را برای کودکان در پی خواهد داشت و چهار عواقب و بازتابی دارد که بدین قرار است:
نتیجه گیری
ابزار و وسیلههای بازی باید برانگیزانندهی ابتکار کودک باشد و او را به سمت نوآوری و خلاقیت هدایت کند و افزون بر سرگرمی و مشغولیت ، پیغام جدیدی برای کودک در خود داشته باشد. کودکان بایستی در گزینش وسایل بازی دارای اختیار باشند. وسایل بازی نبایست تنها یک مقصود برای بهره گیری داشته باشند ، به علاوه باید کودک احساسات و تجربه زیادی را در آن کسب کند تا استفاده درست و کاوش را به وسیلهی آنها یاد بگیرد.
کودکانی که از اوایل در یک محیط محدود محصور شدهاند و با اعمال و رفتارهای پیش پا افتاده و قدیمی عامیانه آموزش میبینند در آینده دچار ناکامی و دلسردی و خشونت خواهند شد. کودک برای پرورش ذهن و عقل و جسم خود به استقلال ، اعتماد به نفس و توجه نیاز دارد تا از این راه به رشد و کمال لازم دست یابد و تبدیل به فردی موفق شود.
موضوعات مرتبط
بازی و پرورش هوش کودک و اسباب بازی های مفید برای هوش
تاثیر بازی بر رشد و هوش کودکان