راهکارها و روشهایی جهت تقویت حافظه کودکان دبستانی موضوعی است که قصد داریم به والدین در این مقاله آموزش دهیم.
زمانی که افراد دستخوش استرس و تنش میشوند ، مغز دادهها و مفروضات را به قسمت انفعالی خویش ارسال میکند و از رفتن روان دادهها و مفروضات به قسمت قدامی مغز ممانعت به عمل میآورد همان بخشی از مغز که حافظه درازمدت در آن صورت میپذیرد. از این رو به منظور تعلیم و تدریس کودکان دبستانی باید این موضوع را لحاظ نمود و پیش از شروع تعلیم و تدریس ، کارها و اقداماتی به منظور به حداقل رساندن اضطراب و تنشهای فکری کودکان دبستانی اعمال و اجرا نمود.
به طور نمونه ، با آهنگها و موزیکهای نشاط آور بچگانه و یا جوکها و معماهای بامزه و طنز استرس و تنش کودکان دبستانی را کاهش داد. با رها شدن کودکان از اضطراب و تنشهای فکری گیرایی و قدرت مغز و ذهن آنان در جهت قبولی و نگهداری دادهها و مطالب بیشتر میشود و حافظه آنان به گونهای چشمگیر بهبود مییابد. هوش نیک مرکز تخصصی تست استعدادیابی کودک در مورد این موضوع اطلاعاتی را در ادامه بیان نموده است پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
به منظور تعلیم و تدریس خوب و افزایش حافظه بچهها میبایست با سامان دادن به فکر و ذهن آنان پیش از ارائه و ذکر مباحث به خصوص ، گیرایی و قدرت و توانایی فراگیری و آموختن آنان را بیشتر نمود. با یاری گرفتن از وسایل کمک تعلیمی و تدریسی نظیر اعلانها و صفحات تصویری ، ویدئوهای تعلیمی و یا مطرح نمودن پرسش و مسئله در مورد مباحث تدریسی و علاقه و نکته بینی و هوشیاری کودکان دبستانی را ترغیب و تحریک نمود. تلاش نمایید با جذب دقت و تمرکز کودکان دبستانی و اغوای حس و ادراک و پرسش و پاسخ در کودکان دبستانی مباحث و موضوعات تعلیمی و تدریسی را در حافظه درازمدت آنان درج نمایید.
در صورتی که ابتکار و فعالیتهای جدید و گوناگونی را به آزمونها و مباحث فراگیری بچهها افزوده نمایید پروسهی ذهنی به یادسپاری مطالب در کودکان دبستانی به سرعت تسهیل و شتاب میگیرد. با به وجود آوردن آزمونها و فعالیتهای گوناگون در آموختن کودکان دبستانی ، نظام بیداری مغزی و ذکاوت بچهها متحول میشود و به راحتی و با استقبال پروسهی به یادسپاری و یادآوری و ثبت دادهها و مفروضات ذهنی و فکری را میپذیرند.
هریک از بچهها ادراک و برداشت به خصوصی از دادهها و مطالب دارند و با توانایی فکری و هوشی و قابلیتهای خاص خود مطالب و موضوعات را یاد میگیرند. میبایست بچهها را ترغیب نمود تا در رابطه با موضوعات و قضایا نکته بین و دقیق باشند و پرسشهای خویش را بازگو و بیان نمایند. با این کار استنباط و تصورات فردی آنان از قضایای گوناگون توسعه یافته و به عملکرد و پیامدهای صحیحتری از قضایا و مسائل گوناگون دست مییابند. به طور نمونه قصه گویی در به یادسپاری موضوعات و مطالب فراوان سودمند میباشد. لازم است در این قسمت این را بدانید که بازی های تقویت هوش می تواند به افزایش تصورات ذهنی کودک کمک نماید.
به منظور ایجاد سازماندهی حافظه پایدار ، بچهها دادهها و مفروضات رسیده به حافظه بلندمدت را به گستره فراتر از اعمال و کارهای فکری منتقل میسازند. بدین منظور کارها و اقداماتی از طرف بچهها شکل میگیرد که حکایت از جابهجایی دادهها و مفروضات به سمت دوام و پایداری در حافظه همیشگی دارد. با توجه به الگوی آموختن بچههای دبستانی میشود از کمک وسایلی نظیر آهنگ و موزیک ، رقص و تحرک ، تصاویر و … بهره گرفت. تنها میبایست توجه داشت که فراگیری بچهها در چه نوع از الگوی فراگیری جای میگیرد ، سمعی یا بصری وغیره.
ذهن دادهها و مفرضات را در زمان اندکی در حافظه موقت ثبت میکند و فقط زمانی این دادهها در حافظه موقت دائمی میگردند که رابطه و وابستگی بین آنان و اطلاعات دیرین در ذهن وجود داشته باشد. تلاش نمایید تا با به وجود آوردن پیوستگی بین تجارب سابق بچهها ، دادهها و مفروضات گذشته و تازهی وی را به یکدیگر ارتباط دهید.
انسانها حواس پنجگانه گوناگونی دارند و دادهها و مفروضاتی که از راه هر یک از این حواس پنجگانه به دست میآورند در بخشهای ویژه همان حواس در ذهن نگه داری میگردد. از این رو در جهت تعلیم و تدریس بچههای دبستانی میبایست سعی نمایید تا همهی این حواس را درگیر نمایید. اعمال و کارهای گوناگونی سبب میگردد که دادهها و مفروضات حاضر در حافظه ، با تکرار و مرور زیادتر دائمی و ماندگار گردند. بنابراین استفاده از فاکتورهای گوناگون و تکریر و مرور آنها موجب ریکاوری دادهها و مفروضات حافظه و بهبود حافظه بچههای دبستانی خواهد شد.
موضوع مرتبط
تاثیر بازی بر رشد و هوش کودکان
راهکارهای پرورش و رشد هوش نوزادان
هوش هیجانی کودکان و ۵ راهکار تقویتی و پرورشی
بازی درمانی و نقش نوع بازی ها در هوش کودکان
تربیت کودک مودب چه راهکارها و روش هایی دارد؟
2 Comments
میشه تقویت حافظه با مواد غذایی هم بگین. سپاسگزارم
در مورد تغذیه کودک و همچین روش های تقویت حافظه کودک مقالات و مطالبی منتشر کرده ایم. اما باز هم به موضوع تقویت حافظه کودک می پردازیم.