روانشناسی کودکان طلاق جهت مواجهه و برخورد صحیح با این کودکان، موضوع این مطلب است.
ضروری است که والدین به صورت تمام و درست ، ناگزیر بودن و حتمی بودن موضوع جدایی و متارکه خود را به بچهها تفهیم نمایند وگرنه بچهها همواره امید و انتظار ملحق شدن و بازگشت دوباره والدین را در فکر و قلب خویش حفظ میکنند و این امر موجب میگردد قادر نباشند دقت و علاقه خود را معطوف و انرژی و توانایی خود را خرج سازگاری و وفق با فضا و وضعیت خانوادگی تازه خویش متمرکز سازند.
همواره به یاد داشته باشید که ایجاد رابطه و پیوند با فرزندان بدین معنی است که به چه نحو اطمینان و حس آسودگی در آنان ایجاد نمایید و بچهها را آسوده خاطر و ایمن کنید که احتیاجات و علایق آنان مهم و با ارزش است و مورد نظر والدین قرار میگیرد. به حرکات و وضعیت قیافه و صورت و اشارات بدن آنان دقت نمایید و بدین گونه تلاش نمایید مفهوم آنان را تشخیص و درک نمایید.
روال و دستور کار روزانه و معمول آنان مشابه خوراک ، زمان خوابیدن ، دیدار و رفت و آمد با هر کدام از پدر و یا مادر را بدون تغییر و مستمر حفظ نمایید و تا آنجا که ممکن است این روال را در هر دو منزل لحاظ و مراعات نمایید. کودکان را بغل نمایید و به آنان آرامش دهید. اعمال و کارهای ترغیب ننماید ولی عکس العمل زیادی هم بروز نداده چرا که بچهها با سپری شدن این دوره یکبار دیگر به روال معمول زندگی بر میگردند. تلاش نمایید خونسرد باشید و برای آنان بازگو نمایید که هر دو طرفتان به عنوان والدین همواره به آنان علاقمند و دلبسته هستید. از چیزهایی که کودکان را به فکر و یادآوری منزل سابق و قدیمیتان سوق میدهد احتراز ورزید.
به کودکان یقین و آرامش ذهنی و روانی ببخشید. با کلام روان و سهلی که برایشان قابل فهم بوده تمام موارد را بازگو نمایید. در مقابل کودکان طرف دیگر را مورد شماتت و یا با ناراحتی و خشم از همسر سابقتان اسم نبرید. به کودکان توضیح دهید که در صورت جدایی قادرند هم دوستدار مادر و هم پدرشان باشند. تا جایی که ممکن است درصدد آن باشید که روال زندگی روزانه آنها برخوردار از مقررات و انضباط و سامان دهی پایداری باشد.
حد و حدود رابطه و مراوده خویش را مشخص نمایید و کودکان را ترغیب نمایید تا استقلال داشته باشند و ارتباطات گروهی و معاشرتی خود مختار و غیر وابستهی درستی را تجربه نمایند. به منظور این که حس مطلوب خوشایندی را دارا باشند و شرایط و وضعیت را خوبتر بپذیرند و بفهمند معلومات و توضیحات فراوانتری را برای آنان بازگو نمایید. نگذارید کودکان رازدار همهی موضوعات و مسائل شما باشند و یا وظایف و تکالیفی که درخور سن و سالشان نمیباشد را قبول و انجام دهند. فضایی را در منزل به وجود آورید که هر زمان کودکتان مایل بود قادر باشد با شما صحبت و درد و دل نماید.
همواره فراموش نکنید که غیر منطقی بودن و خلق و خوی متغیر یکی از مشخصههای دوران بلوغ بچهها میباشد. به نوجوان مجال و اجازه این که هر زمان میخواهند با خودشان تنها بوده و از جمع دوری گزینند را بدهید. دربارهی ملاقات و رابطههای آنان سازگاری و تساهل داشته باشید. به حقوق کودکان و نوجوانان در انتخاب هایی که در زندگی شخصیشان اثرات درست و بدون واسطهای میگذارد حرمت و به آن توجه داشته باشید. فضای گفت و گو و صمیمیت را در منزل به وجود آورید ولی فراموش نکنید که در این دوره نوجوان بیشتر با همسالان و رفقای خود صحبت و مراوده دارند.
مطالب مرتبط :
1 دیدگاه
سلام
متشکرم از دوستانی که این مقاله را با عنوان روانشناسی کودکان طلاق برای ما ارسال کردند.
روانشناسی کودکان طلاق بسیار پیچیده است اما به هر حال باید همه والدینی که به طلاق فکر می کنند، در مورد روانشناسی کودکان طلاق بدانند