همه والدین در سال های اول پس از تولد کودک باهوششان همه وقت و انرژی خود را به کار می گیرند تا صفات مثبت ، سالم و خوب را در آنها شکل دهند و در تلاشند این صفات را پرورش داده و تا بزرگسالی پایدار باشد.
در سال های اول شما پدر و مادرها ذهن فرزندتان را دسته بندی می کنید برای یادگیری همدلی و حساسیت و … که این کار کمک شایانی به فرزند دلبندتان می باشد. پس از این دسته بندی های ذهنی و مغزی در سال های بعد او را همراهی می کنید برای کسب تجربه در مسیرهای زندگی و مقاصدهای درست او برای آینده اش.
کودکانی که زندگی خود را بدون این دسته بندی ها آغاز می کند یا با دسته بندی های اشتباه آغاز می کند، نمی تواند تجربیات مفید و اصلی زندگی پر فراز و نشیبش را جاها و شرایط مناسب کسب کنند.
اولین الگو های ارتباطی ذهنی کودکان از بعد تولد اولین قدم های شکل گیری شخصیت او در بزرگسالی می باشد. مانند: شناختش نسبت به خودش، همدلی به اطرافیانش، حس صمیمیت و برقراری ارتباط معنادار با سایرین و … .
بخشی از شخصیت و صفات انسان ها در زمان نوزادی شکل می گیرد. اولین نکات آموزشی و یادگیری نوزادان از والدین مسئولشان، موارد زیر می باشد:
برای مثال: چند کودک تصمیم می گیرند که یک کار اشتباهی را انجام دهند مثل دزدی دوچرخه. اگر کودک آن لحظه به لذت دوچرخه سواری فکر کند و برایش مهم نباشد که بعد آن چه اتفاقی خواهد افتاد باید به پدر و مادر ها بگویم متاسفم شما ذهن او را نادرست دسته بندی کرده اید ولی آن کودکی که وقتی پیشنهاد دزدیدن دوچرخه به او داده شد به فکر فرو رفت و حس شادی و لذتی درون خود حس نکرد و خود را جای صاحب اصلی دوچرخه تصور کرد و حال او بد شد این یعنی جواب مثبت و درست نخستین تاثیرات ارتباطی و همدلی شما در نوزادی فرزندتان.
آن کودک بعد از تجربه این حس های بد در خود به اعتمادی که بین او و پدر و مادرش است فکر می کند و نگران می شود اگر این اعتماد از بین برود چطوری می تواند مثل قبل درستش کرد. ناراحت می شود که با این کار امکان دارد پدر و مادر از او ناراحت و دلگیر شوند و احساس شما را به این کار به خوبی می شناسد پس تصمیم می گیرد دزدی نکند و قید لذت و شادی زودگذر خود را می زند.
درست است موسسه هوش نیک بر این اعتقاد دارد که انجام تست هوش و استعدادیابی از سن ۵/۲ سال شروع یادگیری طلایی و پر تاثیر است و همچنین اسرار دارید که قبل آن هیچ اجباری به آموزش ها مستقیم نیست بگذارید زندگی اش را بکند ولی این ها به این معنا نیست خود را فارغ از هر گونه آموزش های اولیه و انسانی بدانید.
شما می توانید به صورت غیر مستقیم با انجام کارهای مثبت و سالم در طول فعالیت های روزمره خود او را آماده کنید برای بزرگ شدن.
برگردیم به ادامه مثال و شبیه سازی، اتفاقاتی که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. حال شما یک نوجوان را تصور کنید، که با دوستانش در محیطی جمع شدند دوستان او شروع به کارها و رفتارهای غیر اصولی جنسی می زنند.
تست هوش کودک
در این شرایط اگر فرزند خود را از نوزادی درست تربیت کرده باشید او در آن لحظه حساسیت های خود را در این زمینه شناسایی می کند و می داند که برای انجام این چنین کارها اصلا آماده نیست ممکن است گیج شود و بترسد. ولی از آنجا که پدر و مادر به او یاد دادند که به احساسات خودش اعتماد کند و به خود احترام بگذارد و می تواند به خواسته دوستانش بگوید نه.
نداشتن حساسیت، عدم وجود همدلی و اعتماد، بی اعتنایی به احساسات درونی و … پایه های اصلی و ساسی تخریب ذهن و روح نوجوانان و بزرگسالان می باشد. به نظر شما والدین مسئول این نکات منفی چه زمانی در فرزند نوجوان یا فرزند بزرگسال شما پدید می آید؟
اگر نمی دانید ما به شما می گوییم، از نوزادی پایه گذاری شده و در کودکی ریشه پرورانده تا به نوجوانی و بزرگسالی او رسیده است و کاملا شکل گرفته است. کودکانی که به آن ها اعتنا نمی شود و حتی راه های اعتنا کردن به دیگران هم به او آموزش داده نمی شود همیشه به دیگران بی اعتنا خواهد بود اگر فرزندان از نوزادی در آغوش همدلی و صمیمیت پدر و مادر بزرگ شود مطمین باشید آن فرزند همیشه در راه مثبت و روشن قدم خواهد گذاشت و هرگز خود را سمت تصمیمات غیر انسانی و … نخواهد کشاند.
مرکز استعدادیابی کودکان
والدینی که نمی دانند چگونه در این مسیر حرکت کنند و قدم بردارند می تواند با مراجعه به مراکز تست هوش و استعدادیابی کودک و نوجوان مراجعه کنند. موسسه هوش نیک هم جزوی از این مراکز استعدادیابی می باشند که زیر نظر موسسه Kfiri استرالیا است مراجعه فرمایید.
والدین عزیز لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۷۷۸۹۱۵۸۷-۰۲۱ در ارتباط باشید.