هوش ریاضی (منطقی) پیش از مورد بحث قرار گرفتن نظریههای چندگانه ، به نام اساسیترین شکل هوش یا آن که هوش مبتدل دانسته می شد و افراد فراوانی هوش ریاضی را بنیان و شالودهی سنجش هوش افراد میشناختند.
ولی در حال حاضر هوش ریاضی منحصراً نوعی از اقسام هوش آدمی تفسیر می شود که وضعیتی همسان با دیگر اقسام هوش دارد.
هوش منطقی – ریاضی قبل از سایر هوشهای دیگر مشخص شده است. این هوش به توانمندی فکری افراد در استدلال عقلی و پاسخ به مسائل اشاره دارد. هوش منطقی – ریاضی غالباً به مهارتهای زبانی ارتباطی ندارد به طوری که امکان دارد با یک روال فکری درست و مسلماً آنی ، قاعدهی عقلانی میان بخشهای یک رویداد را بیابیم و پیش از آن که راغب باشیم نحوه ساز و کار فکری خود را شرح دهیم قضیه را راه یابی کرده باشیم.
عموم افراد از هوش ریاضی بهرهمندند اما هر فرد در محدودهیی از کم تا زیاد و تیز هوش گروه بندی میشود. هوش ریاضی هوشی است که در مدرسهها و آموزشگاهها در زمان دیرین ارزش و تاثیر بسیاری داشته و خیلی از سنجشهای هوش مانند تست هوش ریون ، فقط این نوع هوش را تست و مورد سنجش قرار می دهد.
چنان چه به پاسخ به مسائل علاقه مندید ، در صورتی که با مسائل و مشاجرهها به روالی عقلانی و سنجیده برخورد میکنید ، چنان چه مایل به سنجیدن و آموختن هستید ، اگر در ریاضیات و امور مرتبط با ارقام مهارت دارید ، در صورتی که به سادگی روابط را تفکیک میکنید یا قادرید در زمینه مسائل گوناگون به طریقه ذهنی تفکر و تامل کنید ، تمام اینها به مفهوم این است که از هوش ریاضی- ریاضی برخوردار هستید. برخی فکر می کنند که هوش ریاضی همان هوش مصنوعی است. اما این یک تفکر اشتباه است.
افرادی که دارای هوش منطقی – ریاضی بالایی هستند در منطق و برهان ، شناخت مدلها و طرحها و تجزیه و تفکیک عقلانی قضایا توانمند میباشند. این اشخاص به تامل در خصوص محتوای ارقام ، پیوندها ، مدلها مشتاقند ، مهارت زیادی در درک اعمال ریاضی دارند ، مهارت در فهم روابط میان مضامین ذهنی ، مایل به اجرای آزمونهای کاربردی ، توانایی در حل برآوردهای دشوار ، توانایی استفاده کردن بندهای طویلی از برهان برای تایید یک قضیه ، درک ضوابط و پیوندهای صورهای هندسی.
کودکان با هوش منطقی – ریاضی بالا ؛ پیوسته در خصوص جهان پیرامونشان دقیق هستند ، پرسشهای فراوانی مطرح میکنند ، علاقمند به محک و امتحان هستند ، طرحها و مدلهای ذهنی دارند هرچیزی که مشاهده میکنند یا گوش میدهند یا با دیگر حواس خود امتحان میکنند در اندیشه آنها در رده ویژه خود ، قرار میگیرد و با این دسته بندی و مدلهای فکری مسائل را استدلال و حل میکنند ، در پی انظباط و توالی میباشند ، ضوابط را تشخیص میدهند ، به آزمایشهای فرضیهای علاقمند هستند ، مشتاق به پاسخگویی به چیستان و جورچین میباشند ، در شمارش و استفاده از ارقام مهارت دارند ، برای پاسخ به مسائل الگوی ذهنی دارند ، نمودارها را به راحتی تحلیل میکنند ، اعمال ریاضی و محاسباتی را سریع و دقیق اجرا میکنند.
پرورش هوش در زمان نوزادی ، اکثراً بر پایه پرورش شناخت و اطلاع از کاربرد حسهای پنجگانه می باشد.
بعد از ۳ ماهگی: رنگ و اشکال مختلف را درک میکند ، معنای مخفی و پدیدار را احساس میکند ، گونهها و طبقهها را میفهمد.
بعد از ۶ ماهگی: بخشهای صورت را تشخیص میدهد ، مفهوم فراوان و اندک را میفهمد ، اعضای ایجاد یک الگو و نقاشی را میشناسد.
بعد از ۹ ماهگی: اندامهای بدن را تشخیص میدهد ، به معنای مستقر اشکال و ابعاد چیزها مطلع می شود ، به معنی بین روابط و مسافت میان شیها را متوجه میشود.
پرورش هوش ریاضی – منطقی در کودکان
پرورش هوش ریاضی پس از یک سالگی مقدور میباشد. ولی تعلیم ریاضیات می بایست از قبل از دبستان و با یاگیری ارقام آغاز شود وبه مدد اقسام مختلف بازیهای لذت بخش کودک را با پاسخ به مسائل ریاضی آشنا کرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هوش ریاضی کودک می توانید با ما در ارتباط باشید.
موضوعات مرتبط :
2 Comments
[…] هوش ریاضی- منطقی کودکان چیست و چگونه تقویت می شود […]
باسلام و احترام. پسر من ۶سال دارد و در مقطع پیش دبستانی را تمام کرده است. نکته مهم اینست که پسر من علاقه بسیار زیادی به اعداد و ارقام و محاسبات مالی دارد و خیلی هم پیشرفت کرده. خواسته من از شما مشاوره این که با این گونه کودکی چگونه رفتار کرد و چگونه این استعداد را پرورش داد؟