اشخاصی که از هوش میان فردی برخوردار میباشند در فهم عواطف افراد ، فهم خواستهها و اهداف ، مقصودها ، افکارها ، هیجان و علاقهمندی های افراد مهارت زیادی دارند.
با استفاده از هوش میان فردی شخص قادر است به گونهای ثمربخش با افراد پیرامون رابطه ایجاد کند. هوش میان فردی به توانمندی درک و تفکیک عمل و کردار و احساسات ژرف افراد ، شناسایی محرکها و قصد و غرض اشخاص که منتج به تعاملهای اثربخش با سایرین میشود نظر دارد. به بیانی دیگر هوش میان فردی توانمندی فهم سایر افراد میباشد.
افرادی که از هوش میان فردی برخوردار میباشند در سازگاری و تناسب با سایرین و فهم آنها توانمند میباشند این اشخاص در ارزیابی شور و احساس ، محرکها و علاقهمندیها و مقصودهای افرادی که پیرامونشان هستند توانایی و تسلط دارند. این اشخاص در ایجاد رابطه زبانی و غیر زبانی توانمند هستند. به شرایط از دیدگاههای متفاوت تماشا میکنند ، ارتباطهای کارآمد را با سایرین محک میزنند و در آرام کردن درگیریهای جمعی توانایی دارند.
این اشخاص از روال توجه و کارکردن با افراد ، مفاهیم و مسائل متفاوت را زودتر و خوبتر فرا میگیرند و غالباً به مذاکره و گپ و گفت مایل هستند. همراهی کردن ، تفاهم داشتن شفاف ، مهارت ایجاد رابطهی احساسی و عاطفی با سایر افراد از نشانههای هوش میان فردی میباشد. اشخاصی که هوش میان فردی بالایی دارند به سادگی اطمینان سایرین را جذب میکنند ، به افراد انگیزه میدهند ، مسائل و درگیریهای دیگران را حل میکنند و به تعبیری از نقاط ضعف دیگران به خوبی آگاهند. برای فهم هوش میان فردی توجه کنید که آیا قادرید با افراد متفاوت جامعه رابطه ایجاد کنید یا نه.
چنان چه پدر و مادران مایل به تادیب کودکی با رابطه کامیاب و صادقانه و سالمی با اشخاص دیگر در کودکی ، نوجوانی و بزرگ سالی داشته باشند ، از اوایل خوب است که به تادیب و تقویت رابطههای میان فردی کودکان خود اهمیت بدهند. این توانایی سبب میشود کودک در سالهای آتی در ارتباط با افراد دیگر قادر باشد که صحیح عمل کند.
براین اساس که ارتباط مسالمت آمیزی با آنها ایجاد کند و به شایستگی قادر باشد آن ارتباط را حمایت و نگه داری کند که این مسئله صحت و امنیت و آرامش کودک را بهبود میبخشد ، علاوه بر این سبب ایجاد رابطهای مطلوب با دیگر افراد خانواده در منزل می شود. به لحاظ دیگر این توانایی کودک را مدد میرساند تا در هنگام الزام ، یک ارتباط را به گونهای کارساز به تعامل و ثبات برساند.
در پیشرفت تواناییهای میان فردی کودک ، هم سالان و رفقای کودک اثر خیلی با اهمیتی دارند. این توانایی موجب فزونی اعتماد به نفس کودک میشود. کودک با دقت به نمونهها و سرمشقهای اجتماعی شدن توانایی کسب میکند و با پشتیبانی احساسی قادر است در سالهای آتی علیرغم این توانایی با اتکای به خود معیشت و زندگی کند. به مدد این توانایی کودک قادر خواهد بود چشم داشتها و خواستههای معقول و سنجیده خود را اظهار کند.
در مواقع ضرور بتواند به دیگران نه بگویید و عمل و کنشهای شجاعانهای را دارا باشد. بدین سبب تعلیم و پرورش هوش میان فردی در کودکان از ابتدا مقدمهی کامیابی و آسایش آنان در جامعه خواهد بود.
کودکی که از هوش میان فردی بالایی برخوردار است قادر است احوال و اوضاع گوناگون را شناسایی کند و آنها را اسم گذاری کند. به علاوه آگاه شدن به اندیشه و میل و اوضاع افراد به آنها این توانایی را میدهد که به راحتی با دیگران همراهی و هم فکری داشته باشند. این کودکان به حالات و جانبداری افراد واقف هستند و توهین به دیگران و شوخیهای نژادی و جنسیتی را ناخوشایند به شمار میآورند.
آنها اغلب به دوستان و هم سالانشان در برطرف کردن مشکلات مدد میرسانند و قادرند همکاری کنند و راهکار به دیگران شرح دهند و در نقل زبانی خواستههای خود بسیار توانمند هستند ، به علاوه در رویارویی با شرایط گوناگون تا حد لزوم از عزت نفس و خودباوری برخوردارند. این کودکان میتوانند با تمام ردههای سنی چه هم سالان و اطرافیان خود و چه افراد بزرگ سال رابطه و سازگاری داشته باشند.
این کودکان معمولاً مخاطبهایی عالی ، همراه و هماهنگی هستند و در میان هم سالان و رفیقان خود اشخاصی مسالمت جو نامیده میشوند یا آموزگاران به این کودکان لقب کودکان سازشگر و خوش معاشرت را میدهند. این کودکان رفیقان بسیاری دارند و در بین انجمنها و ردهها اغلب وظیفه رهبری را به گردن میگیرند. این کودکان به فعالیتها و امور جمعی مشتاق هستند. در این میان روش های برای تقویت هوش کودک در این بخش وجود دارد.
برای تقویت هوش بین فردی می توانید از بازی ها و فعالیت های گروهی مختلف استفاده کنید. در اینجا چند بازی و فعالیت برای بهبود هوش بین فردی آورده شده است:
همه این بازی ها و فعالیت ها به کودکان کمک می کند تا مهارت های اجتماعی خود را تقویت کنند و در تعامل خود با دیگران موثرتر شوند.
موضوعات مرتبط :
هوش ریاضی- منطقی کودکان چیست و چگونه تقویت می شود
ضریب هوشی چگونه محاسبه می گردد؟ نتایج مقایسه ضریب هوشی ایرانیان با سایرین
هوش حرکتی – جسمی چیست و چگونه پرورش می یابد
1 دیدگاه
[…] هوش میان فردی چیست و چگونه تقویت می شود […]