شماری از پدران و مادران و آموزگاران ، در رابطه با این مسائل گرفتار نوعی کوتاه بینی و کج نظری میباشند و این مسائل را به عنوان موضوعات ممنوعه و غیر مجاز تصور میکنند که میبایست از آن فاصله گرفت که این دیدگاه و باور سبب نمایان شدن و اظهار مسائل و دشواری ها و پرسشهایی می شود.
آن چیزی که با اهمیت میباشد این است که پدران و مادران و آموزگاران در رابطه با تادیب و تعلیم جنسی بچهها دقت به خصوصی داشته و از تکنیکها و استراتژیهای مطلوب و هوشمندانهای در این راه استفاده کنند. پیش نیاز مهم این مساله برخورداری از معلومات علمی و عملی در این حوزه میباشد. استفاده از شیوهها و قواعد تادیبی و آموزشی اسلامی و دقت به تکنیکها و شیوههایی که در این حوزه از طرف مشاوران و متخصصان عرضه میگردد ، در بیشتر مواقع اثربخش خواهد بود البته در صورتی که دیدگاه پدر و مادر و آموزگاران دیدگاهی هشدارانه و معقولانه باشد.
تعلیمات و اطلاعات پیشرس و عجولانه و مدیریت نشده مباحث جنسی به بچهها به همان حدی که در صورتی که این تعلیمات به تعویق و طفره و چشم پوشی صورت گیرد قادر است مخاطره آمیز و لطمه زننده باشد. در واقع تادیب و پرورش جنسی بچهها و هدایت آنان به یک ماهیت جنسی صحیح و ایمن در سالهای آتی ، مشابه مناطق مین گذاری شدهای است که بدون برخورداری از یک طرح و الگوی صحیح و نکته بین ، احتمال گذر از آن محقق نمیگردد.
تادیب و پرورش و آموزش جنسی به تمام اعمال و اموری اطلاق میگردد که از آغاز دوران حیات افراد در جهت نمو و بلوغ خوب و طبیعی و مطلوب محرکهای جنسی انجام شود و با قصد آگهی رسانی ، یاری به رشد و تغییر اعمال و اقدامات جنسی ، استمرار و پایداری نژاد و تولید مثل و دست یافتن به محبت و شفقت و ایمنی و سلامت است.
در حقیقت تادیب و پرورش بالاتر و پیشتر از تعلیمات جنسی میباشد و نه فقط مشخصههای معاشرتی و جمعی و شخصیتی و فرهنگی هر دو جنس را شامل میشود و بدین بیان است ؛ بهره مندی و استفاده از روشهایی به منظور به وجود آوردن اعمال و حرکات و خصلتهای جنسی صحیح و بیخطر و از بین بردن خصلتها و اعمال و حرکات جنسی نادرست و پرخطر. این پروسه قادر است مقاصد ذیل را شامل گردد ؛ به وجود آوردن اصول و خلق وخوی مناسب و درخور جنسی ، جواب گویی به سوالات جنسی فرزندان ، تشکیل ماهیت جنسی صحیح و بیخطر و باز دارندگی از هوشیاری و توجه جنسی زود رس و نا به هنگام.
در آغاز شما به عنوان والدین پیش گام شوید. احتمال دارد بچهها به سبب حیا و کم رویی ، پرسشهای خودشان را در این مورد عنوان نکنند. از این رو مسئولیت شما والدین این است که در موقعیتهای مطلوب با توجه به سن و سال بچهها به آنان تعلیمات و اطلاعات ضروری را منتقل کنید.
تصور نکنید بچهها هر چیزی را که به آنان منتقل کنید اجرا میکنند. اغلب پدران و مادران دلواپس و آشفته هستند که در صورتی که دربارهی موضوعات جنسی با بچهها گفت و گو کنند کودکان ترغیب به تحقیق و کاوش و یا مبادرت به رفتارها و حرکات جنسی خواهند کرد. ولی برخلاف این قضیه صادق است یعنی در صورتی که بچهها معلومات صحیح و واضحی دربارهی یک موضوع کسب کنند تجسس و تمرکز آنان بر روی مساله مورد نظر برطرف شده و به منظور پاسخ به پرسشهای ذهنی خود در پی منبعها و ابزارهای اطلاعاتی ناموثق و پرخطر نمیروند.
زمانی که کودکان پرسشی را بازگو میکنند واضح و گویا و رک و مختصر جواب دهید. هنگامی که برای بچهها پرسشی ایجاد میگردد برای نمونه چگونه طفل از جسم مادر خارج میشود شما قادرید در جواب عنوان کنید که درزی در زیر شکم به وجود میآید و طفل خارج میگردد. از این رو از گفتن معلومات مازاد دربارهی موضوعات جزئی اجتناب کنید زیرا سبب سردرگمی کودکان خواهد شد.
امکان دارد در زمان عنوان نمودن و گفت و گو دربارهی این مسائل در مقابل بچهها حس شرمندگی و کم رویی کنید. این حس ایرادی نداشته بلکه سعی نمایید که رو راست باشید. جو دوستانهای را به وجود آورید تا به سادگی قادر باشید صحبت کنید. به علاوه در فواصل زمانی کوتاه یعی نمایید که موضوع محرمانه و شخصی بودن اعضای تناسلی را برای بچهها تکریر نمایید. بایستی آگاه شوید که این موضوعات تنها با یک مرتبه توضیح برای بچهها در ذهن آنان تثبیت نمیشود لیکن استمرار در حوزه این معلومات سبب میشود از فرزندان هوشیارتر و داناتری برخوردار شوید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تربیت جنسی کودک در سنین مختلف به این صفحه مراجعه نمایید.
موضوعات مرتبط :