راهکار برای فرزندان طلاق موضوع این مقاله است. در مقالات گذشته در مورد فرزند طلاق موضوعاتی را مطرح کردیم. در این مقاله در مورد راهکار برای فرزندان طلاق می پردازیم.
زمانی که والدین از یکدیگر جدا می شوند ابداً اطمینانی به منظور این که بچهها و فرزندان آنان لطمه نخورند ، وجود ندارد. حقیقت آن است که بچهها با رخ دادن جدایی و متارکه والدین ، وضعیت پر تنش و خطرناکی را تجربه و احساس خواهند کرد و با نظر به حدود و اندازه وفق دادن و وضعیت روحی و درونی خود ، صدماتی را نیز دچار میشوند.امری عادی است که بچهها و فرزندان پس از جدایی و متارکه والدین تا دورانی آن شخص گذشته و قبلی نبوده ولی نمیشود منکر شد که با مدد تعدادی از تدابیر و و شیوهها ، اضطراب و آسیبهای این دوران را به حداقل رساند که این راهکارها عبارتند از:
نظر به این که تحولات غیر منتظره و سریع شکل و نوع زندگی در فرزندان سبب ایجاد اضطراب و نگرانی میشود و پرسشهایی را در فکر و اندیشهشان پدیدار میسازد که بیپاسخ نگه داشتن آنها به بچهها صدماتی را وارد میسازد. پدران و مادران میبایست به منظور جواب دادن به پرسشهای بچهها با ذکاوت و هوشیاری عمل کنند. آنان میبایست به منظور صحبت کردن با فرزندانشان فرصت و زمان لازم را قرار دهند و با بیان عباراتی همانند زمانی که سنت بالاتر رفت در این باره صحبت میکنیم و یا این مسائل به تو ربطی ندارد و به آن فکر و یا دربارهی آن صحبت نکن. فکر کودکان را گرفتار این پرسشهای بیپاسخ نسازید. فرزندان زمانی که جواب درخور و مطلوبی از طرف والدین به دست نیاورند خودشان به منظور یافت پاسخ اقدام میکنند و بدبختانه اکثراً جوابهای ناصحیح و صدمه دهندهای را مییابند.
پاسخی که به پرسشهای فرزندان دربارهی طلاق و متارکه بازگو میکنید میبایست فراخور با وضعیت سن و حال روحی و ذهنی کودک باشد. شما هرگز نبایست در زمان جواب دادن به پرسشهای فرزندانتان آنان را فریب و یا اطلاعات دروغی به آنان بدهید ولی قادرید پاسخی را بازگو نمایید که فقط قسمتی از حقیقت که برای فرزندان و بچهها قابل هضم و قبول کننده میباشد را بازگو نمایید. پدران و مادران تصور مینمایند در صورتی که بچهها از حقیقت به طور کامل مطلع شوند و در جریان باشندموضوع جدایی و متارکه را سادهتر و راحتتر قبول مینمایند ولی با بازگو نمودن حقیقت به طور کامل ، قبول این مسئله به درجاتی برای آنها مشکل و پیچیده خواهد شد.
زمانی که جدایی و متارکه به سبب مسائل یکی از دو والد ، همانند مصرف مواد مخدر ، اذیت و آزار ، خیانت و مسائل روانی رخ داده ، نبایست بچهها را در معلوماتی که دربارهی طرف دیگر دارید شریک نمایید. آگاه نمودن این حقیقت فراخور با سن بچهها نمیباشد و به ارتباطشان با پدر و مادر که امکان دارد همسر مناسبی نبوده ولی پدر شایستهای باشد ، صدمه وارد سازد. بیزار شدن بچهها از یکی از پدر و یا مادر ، پیامد و نتایج ناخوشایند و نامطلوبی را در پی خواهد داشت و از ابعاد گوناگونی تا آخر عمر وی اثرگذاری منفی و ویرانگری برجای خواهد گذاشت. در حقیقت در تمام این وضعیت و دوران نبایست عواطف و هیجانات خودتان را به فرزندتان منتقل سازید و به آنان بیاموزید که به طریقه شما این وضعیت و موضوع را داوری و مورد ارزیابی قرار دهند.
پس از طلاق و متارکه فرزندتان را نامه رسان نکنید. زمانی که فرزندان را وسیلهای برای خبرچینی قرار دهید در و آنان حس تقصیر و خطا به وجود آورده و این حس در سالهای آتی قادرست به پریشانی و فرورفتگی کودک در خود و اندوه مبدل گردد.
در صورتی که پس از جدایی و متارکه قصد دارید ازدواج نمایید نبایست مطلب را از بچهها مخفی نمایید. شما قادرید موضوع را برای آنان شرح داده و ولو به شیوه بازی ، آنان را اندک اندک با این قصد و حتماً با شخصی که میخواهید ازدواج کنید و او در کنار شما زندگی کند مانوس و عادت دهید. برای فرزندتان بازگو کنید که میخواهید زندگی جدیدی را در کنار فرد دیگری آغاز نمایید ولی آنان همواره اصلیترین و با اهمیتترین شخص در زندگی شما هستند و شما به طور کامل پس از ازدواج از آنان مراقبت میکنید و برای موفقیت آنان تمام سعی خود را به کار میگیرید.
والدین قادرند با همانند ساختن شکل و نوع زندگی بچهها به زندگی پیش از جدایی و متارکه ، صدمات این رخداد را به حداقل برسانند. فرزندان شما در زمان طلاق با یک کمبود و خلا عظیم درگیر میشوند. بنابراین با سلب سایر چیزها و موارد مورد علاقه و محبوب وی ، طاقت وتوان این واقعه را برای آنان مشکل و سخت نسازید. فراموش نکنید که عوض نمودن مدرسه و منطقه زندگی و یا رفقای آنان پس از جدایی ، قادر است صدمات غیر قابل جبرانی را به کودکان وارد سازد.
موضوع مرتبط :
کمک به فرزندان طلاق چه روش هایی دارد؟ چگونه به فرزند طلاق کمک کنیم؟
مشکلات فرزندان طلاق چیست و اختلالات کودکان طلاق
نکات کاربردی پیرامون عصبانیت و پرخاشگری در کودکان
نکات تکمیلی در مورد لجبازی کودکان
راهکارهایی در جهت نحوه گفت و گو با فرزندان دربارهی مباحث جنسی