هوش نیک مرکز تخصصی تست هوش و تست استعدادیابی کودکان، روشهای مدیریت کودکان در فضای مجازی و راهکارهای برخورد با کودکان در مورد فضای مجازی و اینترنت را مورد بررسی قرار داد است، زیرا استفاده کودکان از تبلت و موبایل موجب دغدغه والدین شده است.
با بچهها در فضای مجازی همراه و همگام باشید، همان گونه که بر کارها و اعمال کودک در محیط واقعی ، عبور و مرور ، همبازیهای او ، شکل بازی و سرگرمیهای آنان مدیریت و کنترل دارید در این خصوص هم میبایست مدیریت و کنترل هوشمندانهتر و ژرفتری را اعمال نمایید. از فعالیتهایی همچون مضمونها و سرگرمی و بازیهای بچگانه در دسترس کودکان آگاه بوده و زیرکانهترین کار شما همگامی و همراهی بچهها در گزینش و خریداری برنامهها و بازیهای کامپیوتری و تبلت میباشد که سبب میگردد مهارت استفاده از رسانههای جمعی و ارتباطی و تفکر انتقادی آنان فزونی و رشد کند.
بچهها در دورهای مانند صدانگار رفتار مینمایند و پیوسته از اطرافیان و والدین الگو برداری و پیروی مینمایند. از این رو در صورتی که پدر و مادر و اعضای خانواده از مضمونها و سایتهای نامطلوب و منفی استفاده نمایند در حقیقت برای کودکان خویش هم مجوز و تصدیق به کارگیری سایتها و مضمونهای نامطلوب و منفی را صادر کردهاند. بنابراین در جهت مراقبت و مدیریت فرزندانتان در محیط و فضای مجازی نخست از خودتان آغاز نمایید. ولی در صورتی که به هر علتی قصد دارید مضمون و متنهایی را نگاه نمایید که در خور سن و سال فرزندتان نمیباشد وقت و فرصت مساعد و به جایی را بدین منظور تعیین و خصوصی سازی نمایید.
آگاهی و شناخت زیاد بچهها از شبکههای برخط و تبادلی و نرم افزارهای رایانهای و پیشرفته و سریع در مقایسه با پدر و مادر خویش نه فقط امتیاز محسوب نمیشود بسا که صدمه و خطرات شدیدی در آینده برای این بچهها پیش بینی میشود. این موضوع مدیریت و پرورش و تادیب بچهها را مشکل میسازد و پدران و مادران به منظور کنترل و مراقبت آنان راهی سخت و طولانی را میبایست بپیمایند. بنابراین والدین میبایست خودشان را به چگونگی و طریقهی کاربرد وسیلههای ارتباطی گوناگون و هوشمند و کامپیوتری تجهیز نمایند و استفاده ازآنها و شناخت و آگاهی دربارهی آنها را به دست آورند.
در صورتی که تمایل ندارید کودکان از نرم افزارها و بازیهای کامپیوتری و یا سایتهایی را مشاهده و یا استفاده نمایند میبایست با گفتاری روان و گویا و جدی برای آنان تشریح کنید که به چه علت نمیتوانند این نرم افزارها و بازیها و سایتها را به کارگیرند با این عمل افزون بر یاری به بلوغ و اندیشه سنجشگرانه کودکان باعث میشوید فرزندان در رویارویی با هر نرم افزار و بازی و سایتهای مجازی و رایانهای از خود این پرسش را جویا شوند که به چه علت میبایست این بازی و نرم افزارها سایتها را به کار بگیرید؟ همچنین کودکان میبایست از آسیبها و مضرات اینترنت و شبکهها و مخابرات دیجیتال آشنا و آگاه باشند ، ضروری میباشد که بدین منظور مثالها ، عبرتها و سرمشقهایی را به آنان نشان دهید.
یکی از روش های مدیریت کودکان در فضای مجازی ، مدت بندی و برنامه زمانی را حتماً به کار بگیرید در واقع یکی از تاثیرگذارترین و کارا ترین عمل شما به منظور نظارت و مدیریت بچهها در بکارگیری اینترنت و برنامه و بازیهای رایانهای و گوشیهای هوشمند برنامه زمانی در جهت استفاده از این برنامهها و محیط مجازی و زمان حضور آنان در این برنامهها میباشد مسلماً این عمل قادر است در جهت ساعات دیدن فیلم و کارتون هم موثر باشد.
به وجود آوردن مرزها و انحصارها و ممنوعیتها با رای و همکاری کودکان ، زمانی که والدین در پروسهی انتخابها و مقاصد خویش برای کودکان خود ، آنان را دخالت و شرکت میدهند میزان اطاعت و سازگاری و پیروی بچهها را فزونی میبخشند. در صورتی که چارچوبها و انحصارهایی که در مقررات هر خانهای مشاهده میگردد با رای و نظر و همکاری فرزندان تعیین و بنا گردد این احتمال ایجاد میگردد تا این نوع چارچوبها و ممنوعیتها را در محیط و برنامههای مجازی هم به کار بگیرند. این مشارکت و همفکری بچهها مدد میرساند تا کشمکش و مشاجرات بین پدر و مادر و کودکان کاهش یابد.
یکی دیگر از روش های مدیریت کودکان در فضای مجازی ، نظارت و بررسیهای پیدا و پنهان است، روشهای گوناگونی مشابه گذاشتن دستگاه کامپیوتر در مکانهای همگانی و پررفت و آمد خانه ، شیوهی مطلوب و درخوری در جهت نظارت و بررسی کودکان در محیطهای مجازی است. ولی با بهرهگیری از وسایل و تجهیزات پایش و آگاه بودن از وضعیت سیستم از طریق بررسی مداوم ، قادرید به گونهای پنهان و تشخیص ناپذیر امور مجازی بچهها را کنترل نمایید. این بررسی و مدیریت نامشهود نه به علت مقابله بلاواسطه ، لیکن به علت آگاهی والدین از بازدیدهای نامطلوب و منفی کودکان میبایست به کار گرفته شود.
یکی دیگر از روش های مدیریت کودکان در فضای مجازی ، جهت دهی فرزندان در به کارگیری برنامهها و محیط مجازی: والدین میبایست بچهها را به گونهای برنامه ریزی شده با منظور و مقاصد خاص و با نظر به علایق و علاقهمندیهای آنان به مطالب و موضوعات گوناگون به استفاده از برنامههای مجازی جهت دهی نمایند. پدران و مادران میبایست در پی تمایلات و سلایق کودکان خویش باشند و در آن راه آنان را به جلو سوق دهند تا بدین شیوه از بیهوده و بیهدفگردی کودکان در محیطهای مجازی ممانعت به عمل آورند.
آگاهی و شناخت لینکهای موثق خبری ، سرگرمی و بازی ، گردشگری سودمند و سیو نمودن آنان در دستگاه رایانه و عرضه آن به کودکان از کندوکاو بیحساب و بیبرنامه در فضای مجازی جلوگیری میکند تا کودکان از خطرات این محیطها مصون گردند.
موضوعات مربوطه
چند اصل بمنظور تربیت و پرورش کودک موفق
بازی درمانی و نقش نوع بازی ها در هوش کودکان
راهکارهای درمان بیش فعالی ADHD
8 Comments
نمیفهمم واقعا قدیما که این چیزا نبود بچه ها چطوری وقت میگذروندن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تفریحات کودکان در دوره های مختلف بر اساس شرایط و امکانات آن دوره متفاوت است.
آیا امنیت داره اگر دختر من یک پیج در اینستاگرام با نام واقعیاش داشته باشه؟
این موضوع به سن کودک شما و رشد شناختی و اخلاقی او بستگی دارد.
درود
مرکزی هست که طریقه استفاده درست از تکنولوژی و فضای مجازی را به کودکان آموزش بده؟ و بهشون راه کار مثبت و پولساز بده؟
لطفا به سایت هوش نیک مراجعه کنید
سلام . پسرم بیش از اندازه اوقات خودشو با فضای مجازی و تلویزیون و بازی های کامپیوتری سپری می کنه، چه راهکاری برای اصلاح این وضعیت و ایجاد فضای متعادل در بهره مندی از فضای مجازی دارید؟
سلام
اعتیاد به اینترنت تو مراحل شکل گیری شخصیت نوجوانان نتیجه ای میتونه داشته باشه؟