آرامش ، ایمنی ، صلح پایه و مبنای فراگیری و آموختن میباشد. ذهن و مغز آدمی همواره در پی امنیت میباشد.
در صورتی که حس آرامش و ایمنی و صلح نداشته باشد قادر نیست کارها و مسائل را فراگیرد. بدین سبب با اهمیت است که به فرزندان خویش حس آرامش و ایمنی و صلح را منتقل سازید. ارتباط چشمی ، فیزیکی ، لامسه و صحبت کردن با کودک هم این پیامدها را شامل میشود.
در طول روز سعی کنید برای کودکان زیاد بخوانید ؛ محققان سفارش میکنند که روزانه با بچهها بسیار صحبت کنید. مغز و ذهن انسان سامانهای میباشد که پیوسته درپی مدل و نمونههای مبنا و مرکزی است. از این روهر اندازه الگوهای زبانی فراوانتری را گوش دهد خیلی زودتر صحبت کردن را فرا میگیرد. بدین سبب تاکید میگردد والدین تا آن جایی که قادرند روزانه با بچهها حرف بزنند و برای آنان کتابهای شعر و قصه مطالعه نمایند.
غالباً انسانها تمام اندیشهها و تصورات خویش را مطرح وبازگو نمیکنند ولی با گفتن آنان و تغییر این معلومات و دادهها به حرف و صوت قادر هستند سبب فزونی و رشد تواناییهای ذهنی و مغزی بچههای خویش شوند. در صورتی که بچهها در سن ۳ سالگی خیلی سلیس و درست حرف بزنند ، سبب میشود تقریباً یک و نیم برابر ضریب هوشی زیادتری در مقایسه با بچههایی ک این طور نمیباشند داشته باشند. به علاوه در آینده خوبتر از سایر کودکان قدرت تفکیک سازی حروف ، وشتن و یا خواندن برخوردار میشوند. بدین منظور ۳ راهکار ارائه میگردد که عبارتند از:
بهره گیری از واژهها و لغات فراوان ، استفاده از واژهها و لغات سخت و گوناگون و به علاوه نحوی شرح و گفتار واژهها و لغات. افزون بر این موارد به کار بردن جملات و کلمات وصفی و توضیحی همانند لباس آبی ، قهوه تماماً شیرین ، در حقیقت به عبارات واژههایی که به بچهها یاد میدهید شکل و شمایل جمله میدهید. تم و آهنگ صدای شما هم مهم است. تم و آهنگ شرح واژهها به بچهها یاری میرساند تا اصوات را از یکدیگر تشخیص وجدا سازند و شبیه سازی اصوات برای آنان سادهتر و راحتتر صورت میگیرد.
برای تقویت هوش ارتباط بصری ایجاد نمودن: این عمل یاری بسیاری به نمو و پیشرفت ذهنی و مغزی بچهها خواهد کرد. پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که بچهها از ۴ ماهگی فرمهای گوناگون قیافه و صورت پدر و مادر خویش را باز میشناسند. در سن ۵ ماهگی قادرند حس و هیجان صورت اشخاص را هم متوجه شوند و در ۷ تا ۹ ماهگی قادرند شکل و قیافه دو حیوان مختلف را از هم بازشناسند. قدرت و مهارت شناسایی فرم و نوع گوناگون صورت و قیافه نزدیکان ، اساس و مبنای رابطه و پیوندهای غیر زبانی میباشد. این توانایی بچه ها را برای همراهی در امور دسته جمعی خوب، جنگ و چالشهای اندکتر ، به وجود آمدن رابطههای دراز مدتتر رشد میدهد.
برای پرورش هوش از محدود کردن کودکان بپرهیزید: با این که امنیت برای کودکان پیوسته در اولویت قرار دارد ، ولی خوب است تا آن جایی که ممکن است از فرصت و وقت کنترل و محدود نمودن بچهها بکاهید. چرا که بچهها میبایست قادر باشند به گونهای مستقل به برانگیزانندههای پیرامون خویش توجه و واکنش نشان دهند. بدین جهت لازم دارند بطور مستقل پیرامون خویش را کنکاش و وارسی نمایند. کودکان میبایست علامتها و شواهدی را که موجب آنتریک و انگیزیش آنان شده را تعقیب و پیگیری کنند. این عمل بنیان گذار دقت ، مرکزیت ، بهبود حواس پنج گانه آنان در سایر وهلههای زندگیشان میباشد.
جهت تقویت هوش غال کودک و تقویت هوش کودکاستفاده از ایما و اشاره: در آغاز زمانی که والدین به اشیا اشاره خواهند کرد ، امکان دارد بچهها شما را تماشا کنند. تقریباً در ۹ ماهگی اغلب بچهها یاد میگیرند که میبایست به جایی که والدین با دست اشاره میکنند را نیز تماشا کنند. در ۱۰ ماهگی بچهها چیزهایی را برای شما میآورند. بدین معنی که بچهها یاد میگیرند تا بیرون از حیطه رابطه و پیوند خود و والدین ، درباره فرد و یا وسیله و اشیایی با والدین رابطه ایجاد نمایند. تلاش نمایید پیوسته به وسیلهی گوناگون اشاره و آنان را برای بچهها تعریف و توصیف نمایید. با این عمل ارتباط اجتماعی بچهها ، توانایی تفکیک و فهم او و فعال شدن ذهن و تواناییهای شنیداری و دیداری و کلامیاش را رشد و ارتقا میدهید.
موضوع مرتبط :