اگر می خواهید به کشف علاقه کودکان بپردازید ، خواندن این مقاله را از دست ندهید!
کودکان به طور طبیعی مشتاق کشف هستند. وظیفه خانواده این است زمانی که فرزندشان میخواهد به کاوش بپردازد باید محیط ناسبی برای آنها آماده کنند و در این زمینه تشویق شوند.
از آنجایی که کودکان از نظر دانش و تجربه در مرحله رشد هستند، نیاز به راهنمایی خانواده خود دارند. والدین زمانی خوشحال می شوند که زندگی کودکانشان سرشار از اشتیاق و کشف محیط باشد، همچنین چیزهای جدیدی را یاد بگیرند.
خانواده هایی که می خواهند راهنمای خوبی برای فرزندان خود باشند. باید بر روی کنجکاوی، تحقیق، جنبه های پرسشگری و توانایی های خود تمرکز کنند.
کودکانی که هنوز در مرحله یادگیری زندگی هستند دو راه را کشف می کنند. اولی با بررسی محیط ها و اشیاء اطرافش با حواس پنج گانه اش. دوم با تصور و ساخت شیئی که هنوز از ابتدا اختراع نشده است در هر دو نوع کاوش والدین باید فرزندان خود را به بهترین نحو راهنمایی کنند تا به اطلاعات صحیح برسند. برای افزایش قدرت تفکر کودکان باید به اختراع چیزهای جدید تشویق شوند و حس کنجکاوی آنها تقویت شود.
هر کودکی با توانایی های منحصر به فرد متولد می شود. والدین باید ابتدا سعی کنند علاقه و توانایی های فرزندان خود را درک کنند. برای این کار، با توجه به توانایی های خود و بزرگان خانواده، می توان سرنخ هایی را از درخت استعدادی که ژن ها به ارمغان می آورد، گرفت.
باید دانست که ، کودکان به زمینه هایی که در آن با استعداد هستند علاقه دارند.
پس از درک این توانایی ها با مشاهده خوب فرزندان، خانواده ها باید تلاش کنند تا یاد بگیرند فرزندانشان چه کارهایی را می توانند و چه کاری نمی توانند انجام دهند.
اگر فهمیده شود که او هم به کارهایی که می تواند انجام دهد علاقه مند است، دفعات انجام آن کار باید بررسی شود. پس از تعیین استعدادها و علاقه کودکان، باید آنها را مورد مطالعه قرار داد تا حس کنجکاوی کودکان برانگیخته شود.
کودکان در مورد موضوعات مورد علاقه خود کنجکاو خواهند شد. بچه ها باید به درستی از این مسائل مطلع شوند و در زمینه هایی که به آن علاقه دارند بیشتر کنجکاو شوند.
کودکان با یادگیری بیشتر در مورد استعدادها و علاقه خود، سوالات بیشتری از والدین خود خواهند پرسید. کنجکاوی کودکان را نه با پاسخ های طفره آمیز، بلکه با ارائه اطلاعات دقیق و واقعی باید ارضا کرد. والدین باید برای افزایش حس کنجکاوی فرزندان خود را راهنمایی کنند.
یک راهنمایی خوب برای کودکان، آنها را به سمت تحقیق سوق می دهد. خانواده ها باید سعی کنند تا حد امکان منابع متنوعی را در اختیار کودکان قرار دهند.
باید بتواند از کتاب ها، روزنامه ها، مجلات و ابزارهای فناورانه تحت کنترل والدین که مواد دیداری و نوشتاری مناسب سن کودک هستند، بهره مند شود. کودکی که حس کنجکاوی او افزایش یافته است، روی این قسمت تمرکز خواهد کرد.
کودکان در نتیجه تحقیقات و کارهای حمایت شده خود تمایل به اختراع دارند. روش موثر دیگری که کودکان را به خلق اختراع ترغیب می کند، ایجاد موقعیت بر اساس نیاز است. با توجه به اینکه بیشتر اختراعات مبتنی بر نیاز است، کودکان باید از نیازهای مربوط به توانایی های خود آگاه شوند.
به عنوان مثال، وقتی کودکی که به آشپزی علاقه دارد گرسنه است، والدینش ممکن است با رعایت نکات ایمنی در برابر حوادث خانگی، مواد غذایی مختلفی را در اختیار او قرار دهند و از کودک خواسته شود که با آنها غذای جدیدی تهیه کند.
کودکی که توانایی و علاقه به آشپزی دارد، سعی می کند غذاهایی را که می شناسد بپزد و همچنین آزمایش های جدیدی انجام دهد.
وقتی این را می گوییم، با شما بازی کلمات نمی کنیم. استعدادهای دختر یا پسر شما باید به طور کامل کشف شود. مهارت ها به ندرت به وضوح یک صفحه کتاب باز دیده می شوند. علاوه بر این، یافتن این مهارت ها از جایی که پنهان شده اند، زمان زیادی می برد.
برای مثال ارزش پیکاسو نقاش معروف قرن ها بعد فهمیده شد. وقتی پیکاسو کوچولو هوس شیرینی می کرد، روی لیوان شیرینی می کشید. در آن زمان نمی توانست صحبت کند.
کشف استعدادهای کودکان همیشه برای والدین آسان نیست. از این گذشته ، هر کودکی عاشق آواز خواندن ، نقاشی است. یا هر بچه ای در پارک شیرین کاری های شگفت انگیز انجام نمی دهد؟
و آیا از فشردن کلیدهای پیانو و نواختن فلوت لذت زیادی نمی برد؟ زمان و چگونگی ظهور مهارت های کودکان متفاوت است. ظهور این توانایی ها اغلب به صورت تصادفی اتفاق می افتد.
هر کودکی علاقه و توانایی های خاصی دارد. نکته مهم این است که این توانایی ها را ببینیم و کودک را تشویق کنیم تا توانایی های خود را شکوفا کند. کودکان مانند کاغذ سفیدی هستند که جوهر نامرئی روی آن نوشته شده است.
وظیفه والدین این است که این نامرئی را نمایان کنند و کودک را بر اساس توانایی هایش راهنمایی کنند. برای درک مهارت های فرزندتان باید احساساتی و حساس باشید. شما باید سعی کنید متن را بین خطوط بخوانید.
اگر او را به طور کامل مشاهده کنید، می توانید سیگنال های جدیدی از توانایی های او دریافت کنید.
بچه هایی که به موسیقی علاقه دارند بسیار حساس هستند.
هر نوزادی با استعداد موسیقیایی خاصی به دنیا می آید. حس ریتم خیلی زود شکل می گیرد و اگر ارزیابی نشود به مرور زمان از بین می رود. پس از حدود ۱.۵ سال، کودکان دوباره آهنگ های جدید موسیقی را اختراع می کنند.
از ۴ سالگی این خلاقیت دوباره از بین می رود. در عوض، بچه ها شروع به خواندن آهنگ هایی می کنند که می شنوند. علاقه واقعی به موسیقی در کودکان بسیار کمی همچنان رشد می کند.
یا فرزند شما در موسیقی استعداد دارد؟ درک این موضوع برای شما آسان است. دانشمندان می گویند پسران و دختران با استعداد موسیقی بسیار حساس و درونگرا هستند. آنها از خیالبافی لذت می برند و به راحتی استراحت می کنند. در واقع نقش والدین در پیدا کردن استعداد کودکان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است پس باید بیشتر به آن پرداخت.
دانشمندان می گویند کودکانی که استعداد بازی دارند، نمایش و تشویق را دوست دارند. درست مثل هنرمندان روی صحنه تئاتر، اجرای نمایش هایشان روی صحنه آنها را خوشحال می کند.
برای آنها اشکالی ندارد که احساسات خود را آشکارا بیان کنند. آنها این کار را بدون شرم و با لذت زیاد انجام می دهند. اگر کودک شما لباس شما را بپوشد و از هنرمندانی که در تلویزیون می بیند تقلید کند، نشانه آن است که روحیه هنری دارد.
البته در این میان حمایت و تشویق او را فراموش نکنید.
نابغه های ریاضی بسیار منظم هستند، نمی توان متوجه علاقه کودک به ریاضیات نشد. این نابغه های کوچک اغلب به طور خود به خود به اعداد علاقه مند می شوند و فرمول های عددی خاصی را اختراع می کنند. انجام محاسبات به آنها لذت زیادی می دهد.
البته انجام بازی های منطقی مثل شطرنج. آنها همچنین والدین خود را گیج می کنند زیرا آنها بیش از حد منظم هستند. چه کسی می داند، شاید فرزند شما یک روز یک فرمول جدید را کشف کند که هیچ کس درباره آن نمی داند!
درک اینکه فرزند شما در ورزش استعداد دارد دشوار نیست. زیرا کودک با استعداد ورزش بسیار فعال و جاه طلب می شود. او در میان دوستانش احساس راحتی می کند. او دوست دارد قدرت خود را در مسابقات نشان دهد.
شاید بدون اینکه متوجه شوید، دارید فرزندی را تربیت می کنید که در آینده می تواند در المپیک به ارتفاعات بزرگی دست یابد!
توانایی های در حال ظهور کودک برای رشد و آموزش او ارزش زیادی دارد. به ویژه، این ایده که “من بهتر از دوستانم می خوانم” یکی از گام های اساسی او برای تقویت اعتماد به نفس است.
ایجاد جاه طلبی برای شغلی که کودک از آن لذت می برد، نفس او را تقویت می کند. پیگیری استعدادهایش باعث می شود که شخصیتی قوی و آگاه داشته باشد. به همین دلیل، کشف استعداد فرزند و حمایت والدین از او بسیار مهم است.
بیشتر استعدادهای بچه ها پنهان می ماند، هنگام رشد توانایی های کودکان، والدین نباید خیلی اصرار کنند. او باید با اصرار و توقع خود از زورگویی به فرزندان خود بپرهیزد.
وقتی کودک متوجه می شود که نمی تواند انتظارات والدین خود را برآورده کند، می ترسد مرتکب اشتباه شود و محبت والدین خود را از دست بدهد. سپس؛ از جاه طلبی بیش از حد برای فرزندتان بپرهیزید.
نتیجه گیری کشف علاقه کودکان
یادتان باشد موفقیت با زور به دست نمی آید. علاوه بر این، بسیاری از والدین عجولانه عمل می کنند و فرزند خود را به منطقه اشتباه هدایت می کنند. بله، شاید پسر یا دختر شما بتواند خیلی خوب نقاشی کند، اما شاید استعداد آن در زمینه دیگری باشد.
با تصمیم گیری های ناگهانی می توان موضوع استعداد واقعی کودک را نادیده گرفت. بنابراین قبل از اینکه تصمیم بگیرید در کدام زمینه استعداد دارید، سعی کنید دیدگاه دوم را به دست آورید.
در این مقاله با عواملی نظیر: آموختن علاقه و توانایی های کودکان ، نادیده نگرفتن کنجکاوی کودکان ، تحقیق والدین ، کشف استعداد کودکان ، شناسایی علاقه کودکان به موسیقی ، تشویق کودکان ، توانمندی کودکان باعث استعداد آنها می شود را توضیحاتی دادیم.
مقالات مرتبط
بهترین زمان برای سنجش هوش کودکان چه سنی است ؟
1 دیدگاه
[…] زنده نگه داشتن علاقه کودکان ، باید از کنجکاوی آنها استفاده کنیم که باعث تشویق […]