تربیت کودک پنج ساله و برخورد صحیح با کودک ۵ ساله موضوع این مقاله است. در مقالات قبلی در مورد تربیت کودک ۳ ساله و حساسیت های آن توضیح دادیم.
سن ۵ سالگی برای اغلب بچهها دورهی خوب دست یافتن به توازن و ثبات میباشد. سن پنج سالگی ظهور بعد امور معاشرتی و جمعی بچهها شکل میگیرد. بدین معنی که بچهها توانایی این را مییابند که خود را جای سایرین قرار دهند و عواطف و هیجانات و سلایق سایرین را بفهمند. احوال و اوضاع و احتیاجات آنان را درک و تمییز دهند و در رابطه با خانواده و نزدیکان از شکلی از قوانین مردمی و اخلاقی در دورهی کودکی برخوردار شوند و آن را به گونهای در امور و رفتار خود به کار بگیرند.
آن چیزی که مهم است آن است که در این دوره کودکان حاضر و مستعد مشارکت ، دوستی و محبت میباشند. از آیین و رفتار مجالست و همنشینی مطلع هستند ، به خصوص در سن ۵ سالگی شرایط و مجال خوبی است که والدین اصول و آیین رابطه با سایرین ، عادات غذایی ، صحبت کردن با تلفن و دیگر رفتارهای معاشرتی را به آنان یاد دهند. رغبتی که به منظور یادگیری این امور دارد تنها مختص این دوره میباشد و پیش از آن نه سودمند میباشد و نه به آن مایل و مشتاق است ، اما در این دوره علاقمند میباشد که چگونگی استفاده از ابزار و تجهیزات را یاد بگیرد.
برقراری اصول رابطهی مطلوب و درخور با بچههای ۵ ساله توانایی میباشد که به شما یاری میرساند تا در دوران بلوغ کودکتان دوست و همگام با آنان باشید. زمانی که کودکتان مطلب و قضیهای را برای شما مطرح میکند عواطف وی را تایید نمایید. با اسم گذاری احساسات و هیجانات به کودک خود مدد برسانید تا عواطف و هیجانات خود را به درستی درک و عنوان نماید.
به منظور جذب مشارکت فرزند خود از حرفهای غیر الزامی و حاشیه بپرهیزید و مسائل را با زبان و واژههای ساده و کوتاه مطرح نمایید. در مورد مسائل و دشواریهای ایجاد شده به بچهها معلومات لازم را بدهید. زمانی که بچهها در اجرای اموری گرفتار سختی شدهاند در عوض این که دخالت نمایید و یا خودتان امور را اجرا کنید معلومات سودمندی در دسترسشان قرار دهید.
در صورتی که فرصت و اوقاتی را به بازبینی و رسیدگی به چگونگی صحبت و برخورد با بچهها تعمیم دهید معلومات فراوانی به دست خواهید آورد و از این راه قادرید چگونگی جملات ، اندازه توجه در شنیدن و میزان گفت و گوی خویش را به منظور رشد تواناییهای اجتماعی و ارتباطی بچهها متحول سازید. بیشتر مواقع این تحولات ، همهی آن چیزی میباشد که در جهت برطرف نمودن مسائل به آن احتیاج دارید.
در سن ۵ سالگی اغلب بچهها به تدریج قادرند که خود را به جای اشخاص ناراحت قرار دهند و برای آنان متاثر و غمگین شوند. برای تربیت صحیح کودک ۵ ساله باید بدانید که این وهله شروع ظهور و نموی احساس همدردی و همراهی میباشد. چگونگی رفتار پدر و مادر با خود کودک و همچنین اغلب برخوردهای اطرافیان مقدمه برخورد و اعمال قابل پیشگویی بچهها با سایرین است. در صورتی که بچهها نظاره گر اعمال و حرکات مهربانانه ، همدردی و همراه با اعتنا در رابطه با سایر افراد باشد کودکان از این اعمال نمونه برداری و تقلید میکنند. در صورتی که دستهای از اصول و مقررات پایدار و دایمی را مشخص نمایید و پیامدهای امتناع و نافرمانی از آنان را به صورت سلیس و روشن و ساده برای کودک شرح دهید به پیشرفت و بلوغ اخلاقی آنان یاری بسیاری خواهید رساند.
بچههای ۵ ساله اغلب از جهان خود رضایت دارند و علاقمندند که نزدیکان را خشنود نمایند و برخورد و اعمال مطلوبی به نسبت بروز میدهند و معمولاً صادق هستند. با این وجود امکان دارد بچه ۵ ساله در شناسایی و آگاهی از صحیح و غلط گرفتار سختی شود. دروغ گویی غالباً به منظور جذب نگاه و اعتنای والدین و نزدیکان صورت میگیرد.
از سویی در صورتی که بچهها تصور کنند رفتاری برعکس اصول شما اجرا نمودهاند یک حرف ساختگی امکان دارد راهکار خوبی به منظور رهایی از جوابگویی به شما باشد. واهمه و دلهره از توبیخ و مجازات سومین علت رایج دروغگویی در این سنین میباشد. اطمینان حاصل کنید که توبیخ و مجازات در نظر گرفته شده هماهنگ و مناسب با رفتار و اعمال اشتباه میباشد و فراموش نکنید که بچههای ۵ ساله قادر نیستند به درستی تفاوت میان صحیح و اشتباه را درک و تشخیص دهند. بچههای ۵ ساله تصور و خیال پردازی قوی دارند که بعضی مواقع امکان دارد با دروغگویی به غلط تصور شود.
موضوعات مرتبط :
2 Comments
ممنونم بابت تلاش شما در جهت رشد و تربیت صحیح کودکان
تربیت کودک ۵ ساله را به خوبی توضیح دادید. متشکرم بابت همه توضیحات بابت تربیت کودک پنج ساله