بیمارستان زدگی ؛ نشانه ها و راهکارها



بیمارستان زدگی (Hospitalization ) در واقع نوعی محرومیت موسسه ای است. این اصطلاح را نخستین بار رنه اشپیتز مطرح کرد. به اعتقاد رنه اشپیتز کودکانی که به دلیل بیماری، انجام آزمایشات، برنامه ها و جراحی های مختلف، درمان اورژانسی یا هر علت دیگری برای مدت طولانی یا حتی کوتاهی در بیمارستان بستری می شوند، به لحاظ روانی سه مرحله مختلف را سپری می کنند و اصطلاحا دچار بیمارستان زدگی می شوند.

  1. اعتراض: هنگامی که مراقب کودک را ترک می کند، اعتراض می کند. ( گریه های شدید، بی قراری، فریاد، کشیدن موی سر و یا هر عکس العمل دیگری )
  2. نا امیدی: کودک همچنان اعتراض می کند اما شدت آن مانند مرحله قبل نیست. در این مرحله کودک امید دارد که مراقب بازگردد و اگر مراقب برگردد کودک او را می پذیرد.
  3. گسسته: اعتراض کودک تمام می شود و اگر مراقب بازگردد، کودک او را نمی پذیرد.

اگر این بیمارستان زدگی قبل از 5 الی 6 ماهگی کودک اتفاق بیفتد، تاثیرات مخربی برجای میگذارد و کودک به لحاظ جسمانی و روانی دچار تغییرات عمیقی می شود و حتی در موارد بسیار نادر و حاد منجر به عقب ماندگی در رشد، درخودمانگی، جنون و عدم توانایی انطباق با محیط می شود اما اگر بعد از 3 سالگی رخ دهد تاثیرات آن به مراتب کمتر است.

چه باید کرد مشاوره رایگان

علت بیمارستان زدگی

بستری شدن در بیمارستان، دوری از خانواده و محروم شدن از عشق و محبت مادری اصلی ترین علت این مشکل است.

عوامل ایجاد کننده بیمارستان زدگی


تکرار حضور در بیمارستان و بسیاری دلایل دیگر موجب این اختلال در کودکان می شود.

توصیه هایی برای والدین در مورد اختلال کودک رها شده

  1. مسلما از این امر بسیار ناراحت و پریشان هستید اما سعی کنید حالات درونی خود را بروز ندهید، زیرا کودک اضطراب و ناراحتی شما را درک می کند و بیشتر مضطرب می شود، در نتیجه در محیط بیمارستان بیشتر اذیت می شود و فرآیند درمان کند تر صورت می گیرد. پس در اولین قدم خود را آرام کنید و بر احساسات خود مسلط شوید، در این راستا می توانید از یک روان شناس یا حتی روان شناس بیمارستان کمک بگیرید.
  2. اگر قرار است کودک به هر دلیلی برای مدت کوتاه یا طولانی در بیمارستان بستری شود، بهترین راهکار این است که با کودک خود در ارتباط با این موضوع صحبت کنید. خیلی صادقانه، شفاف و کامل برای او توضیح دهید که محیط بیمارستان چگونه است، قرار است چه اتفاقی بیفتد، در این مدت شما کجا هستید، چه مقدار طول می کشد و هر اطلاعات دیگری، این امر به کودک اجازه می دهد شرایط را درک کند و دچار شوک ناگهانی نشود.
  3. به کودکتان اطمینان دهید که مدت زمان بستری شدن در بیمارستان موقت است سعی کنید کودک را آرام نگه دارید.
  4. در صورتی که کودک بی قراری و گریه زیادی داشت سعی نکنید با دعوا و یا تنبیه او را آرام کنید.
  5. با کودک برای زمان بازگشت از بیمارستان برنامه ریزی کنید مثلا برنامه بذارید یک مهمانی بزرگ بدهید و تمام دوستان کودک را دعوت کنید، به مکان های مورد علاقه کودک بروید، برایش کادو بخرید و هر اتفاق خوشایندی که کودک را آرام میکند را برنامه ریزی کنید.
  6. جعبه اسباب بازی پزشکی برای کودک بخرید یا حتی هنگامی که یکی از اسباب بازی هایش خراب یا پاره می شود از جریان بازی به او بگویید که اسباب بازی تو مریض شده و به عمل جراحی نیاز دارد و با کمک کودک اسباب بازی را جراحی (تعمیر) کنید تا کودک با این فرآیند آشنا شود.
  7. کودکانی که به سنین 5 سالگی رسیده اند، این مسئله را بهتر درک می کنند و تا حدودی با ابزار ها و مفاهیم پزشکی آشنا هستند و می توانند بهتر از کودکان کم سن تر شرایط بیمارستان را تحمل کنند.
  8. کودکان کم سن تر تصور می کنند بستری شدن آنها در بیمارستان در واقع نوعی تنبیه و مجازات بخاطر کار غلطی که انجام داده اند است، با او صحبت کنید که این کار برای به دست آوردن سلامتی دوباره است و شما او را تنبیه نمی کنید.
  9. بهترین کار این است که به کودک اطمینان دهید در تمام مدتی که در بیمارستان هستند، درکنارشان هستید و آنها را در این تجربه تنها نمی گذارید. حتی اگر مجبور هستید، به علت مشغله کاری یا محدودیت های بیمارستان، ساعات کوتاهی درکنارش باشید در این مدت کوتاه کودک را به لحاظ روانی تامین کنید تا آرامشش را به دست بیاورد.
  10. به کودک خود آموزش دهید در مورد احساساتشان و میزان درد و تمام حالت هایی که حس می کنند، صحبت کنند.
  11. برخی از بیمارستان ها این اجازه را به والدین می دهند که وسایل و شرایط مورد نیاز کودک را در اتاق مخصوص کودک فراهم کنند، با هماهنگی کادر بیمارستان اسباب بازی، عکس های کوچک خانوادگی و ... را برای راحتی بیشتر کودک به بیمارستان ببرید.
  12. اگر شرایط برایتان فراهم بود، قبل از بستری شدن در بیمارستان با کودک به آنجا بروید تا کودک با کارکنان و شرایط و اتاق بازی مخصوص کودکان آشنا شود.
  13. قبل از بستری شدن کودک، تمام اطلاعات و خدماتی که نیاز دارید را با کارکنان مطرح کنید تا حمایت و پشتیبانی کافی و لازم از کودکتان به عمل بیاید.
  14. کودکان بزرگتر و نوجوانان را از فرآیند درمان تا حدودی مطلع کنید و آنها را تشویق کنید با پزشک ارتباط برقرار کند تا بتوانند مراقبت های لازم را بهتر انجام دهند. هم چنین به آنها نحوه مراقبت صحیح از خودشان را آموزش دهید.
  15. بیمارستان های کودکان یا بخش کودک بیمارستان ها دارای یک اتاق بازی هستند، از این طریق کودک می تواند با سایر کودکان ارتباط برقرار کند و آشفتگی کمتری را تجربه کند.
  16. بیمارستان های کودکان کلاس های آموزشی در ارتباط با چگونگی مراقبت از کودک، نحوه برخورد و ... برگزار می کنند، سعی کنید از این آموزش را بهره ببرید.
  17. شایع ترین ترسی که کودکان دربیمارستان تجربه می کنند، اضطراب جدایی است. برخی از کودکان تاکنون برای مدت طولانی و یا حتی کوتاهی از پدر و مادر خود جدا نبوده اند، در روزهای اول بستری شدن کودک در بیمارستان، سعی کنید تمام مدت کنار کودک باشید و شب ها را کنار او بخوابید. حتی ترک کردن کودک در طول روز باعث ناراحتی و تنش زیادی در کودک می‌شود و تصور می کند شما دیگر بر نمی گردد.
  18. کودکان به صورت افراطی تصور می‌کنند بیمارستان یک مکان ترسناک، پر از تصاویر ناگوار، صدا ها و فریاد افراد است که این امر منجر به اضطراب و ترس زیادی برای آنها می شود؛ والدین به عنوان منبع آرامش باید کودک را در مواجهه با چنین وضعیت هایی آرام کنند.
  19. این کودکان تصور می‌کنند که همه اتفاقاتی که می‌افتد بد است و شرایط قرار است از این بدتر شود. همه احساسات طبیعی و همه این واکنش ها گذرا هستند اما باعث آسیب عاطفی طولانی مدت نمی شوند.
  20. به تمام سوالات فرزندتان در ارتباط با بستری شدن در بیمارستان صادقانه پاسخ دهید.
  21. زمانی که کودکان در بیمارستان بستری می‌شوند الگو و نظم خوابشان بر هم می ریزد، در ارتباط با این موضوع از روانشناس بیمارستان کمک بگیرید.
  22. این کودکان از هر نوع آسیب احتمالی و حتی مرگ می ترسند و ممکن است این ترس را پس بزنند یا نزنند، سعی کنید این ترس های کودک را بشناسید تا بتوانید در کنار آمدن با آنها به کودک کمک کنید.
  23. این کودکان در برابر احساساتی که دارند مقابله می کنند، ممکن است آنها را حذف کنند یا به صورت تهاجمی و غیر طبیعی عمل کند.

با وارد کردن شماره تلفن همراه خود، مجله رایگان هوش نیک برای شما ارسال خواهد شد

Rate this page